Meghalt Hacser Józsa! A 82 éves színésznőt holtan találták házában

Elhunyt Hacser Józsa kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, ismert szinkronhang.

Meghalt Hacser Józsa Aase- és Jászai Mari-díjas színésznő, akit legtöbben a Szomszédokból ismerhetnek, de számos népszerű rajzfilmhez is kölcsönözte a hangját. Haláláról 2014. március 4-én, ma tájékoztatta a MASZK Országos Színészegyesület az MTI-t.

Hacser Józsa a Sörgyári capriccioban

A Blikk információi szerint holttestét kedden találták meg siófoki házában. Egy hónap múlva lett volna 83 éves.

Nehéz gyerekkora volt

Hacser Józsa a világgazdasági válság közepén, Hatscher Jozefin Mária néven 1931. április 4-én született Kispesten. Szegénységben és nélkülözésben nőtt fel Budapesten egy apró pincelakásban. Édesanyja nyomdásznő, édesapja ezüstműves volt.

Először 16 évesen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd 17 évesen, másodszori próbálkozásra - 1948-ban - felvételt nyer Gellért Endre legendás osztályába. Olyan legendás osztálytársakat kapott, mint Soós Imre, Horváth Teri, Váradi Hédi, Psota Irén vagy Szemes Mari.

1952-ben végezte el a főiskolát, majd a Miskolci Nemzeti Színházhoz került. Naiva-, karakter- és drámai szerepeket is játszott. Bár a kiváló társulatban remek feladatokat kapott, nyilatkozataiban azt említette, hogy a színház akkori főrendezőjével, Kazimir Károllyal szókimondó természete miatt nem volt felhőtlen a munkaviszonyuk.

1956-tól 1993-ig pesti színházakban szerepelt, a Jókai, a Thália és az Arizona Színház után 1994-ben került Sopronba. Visszavonulása óta Siófokon élt, de már a házát is ritkán hagyta el.

Ismert szinkronszínész volt

Ismert szinkronhang is volt, a legtöbben rajzfilmekből emlékezhetünk rá. Ő volt Nils Holgerson aranyhörcsögének, Pocoknak, az Elsüllyedt világok sorozat női kalózának, Popocicinek, a Muppet Show-ban Miss Röfnek vagy Willy Fog inasának, Riggodon kabalaállatának, Ticonak a hangja

Magyar sztárok, akik 2014-ben hunytak el

Nézegess képeket!

Elolvasom

Számos nagyjátékfilmben szerepelt, elsőként az 1952-es Ütközet békében című alkotásban tűnt fel. Láthattuk az Alfa Rómeó és Júlia, A világ legrosszabb gyereke, a Miniszter félrelép, az Apám beájulna című filmekben és az Üvegtigris 2-ben is. Utóljára a De kik azok a Lumnitzer nővérek? című filmben forgatott 2006-ban. Szomszédok című sorozatban egy állandóan ittas, de szerethető figurájaként tűnt fel.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

1963-ban és 1977-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki, 1989-ben Aase-díjat kapott, 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével ismerték el munkásságát, 1997-ben pedig neki ítélték a Kabos Gyula-díjat.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük