Így néz ki Haás Vander Péter népszerű szinkronszínészünk
Haás Vander Péter jellegzetes hangját az egész ország ismeri, köszönhetően a sok szinkronszerepnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Haás Vander Péter sétál az utcán, a színházba rendszeresen járókat leszámítva a gyalogosok jelentős része biztosan nem ismeri fel a 47 éves színészt. Persze ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen sokkal ismertebb a hangja, mint az arca - köszönhetően a rengeteg szinkronszerepnek.


 

A népszerű színész 1989-ben szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a József Attila Színház szerződtette. A kilencvenes évek első felében az Arany János Színházban és a Tivoli Színházban lépett, 1996 óta pedig a Budapesti Kamaraszínház tagja.

Több mint két évtizede tartó pályafutása során számos darabban bizonyította már egyedülálló tehetségét, legyen szó egy-egy Shakespeare- vagy Moliére-előadásról, vagy éppen Stephen King Dolores című brutális regényének színpadi feldolgozásáról.

Az egyik legismertebb szinkronhang

Néhány film- és sorozatszerepet leszámítva Haás Vander Péter országos ismertségét hangjának köszönheti, hiszen több tucatnyi külföldi szereplőnek kölcsönözte a hangját, klasszikus westernfilmekben éppúgy, mint a legújabb amerikai sorozatokban.

Az ő hangján szólalt meg például a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Carnivale – A vándorcirkuszban Clancy Brown, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Szex és New Yorkban pedig John Corbett.

A sorozatok mellett rengeteg filmben is hallhattuk, ő szinkronizálta többek között a Spartacusban Kirk Douglast, a Terminátorban Michael Biehnt, A szakaszban Tom Berengert, a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A téglában Alec Baldwint, a Mamma Mia!-ban pedig Stellan Skarsgardot.

Imád főzni

A fenti lista pedig csak ízelítőt nyújtott szerteágazó munkásságából, ám az természetesen nem véletlen, hogy elég bekapcsolni otthon a televíziót, és valamelyik műsor végén biztosan elkaphatjuk Haás Vander Péter nevét, aki mellesleg kiváló szakács is.

Harcsapaprikásának receptje például az interneten is fellelhető, de 2009 szeptemberében a Békés Megyei Jókai Színház Háztűznéző nevű csapatának szakácsaként konyhai tudományával hozzásegítette kollégáit a legjobb lecsóért járó Lecsó Oscarhoz.
Ezt is szeretjük