Gryllus Dorka smink nélkül: a 48 éves színésznő így csak ritkán áll kamera elé
Gryllus Dorka a hétköznapokban egyáltalán nem szeret a szépítkezéssel bajlódni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színházzal és a filmiparral kapcsolatban óhatatlanul eszünkbe jut a siker, a pompa és a csillogás. A színésznők mindig makulátlan külsővel, tökéletes frizurával és sminkkel, a legdivatosabb ruhakölteményekbe bújva jelennek meg a szemünk előtt.

Gryllus Dorka esetében is ilyen kép él a nézők fejében, már pályafutása kezdetén sokan felkapták a fejüket a szépségére. Művészcsalád gyermekeként beleszületett a show-bizniszbe: édesapja, Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas zenész, édesanyja, Kőváry Katalin Jászai Mari-díjas rendező. Ilyen felmenőkkel nem meglepő, hogy ő is a színpadot választotta hivatásául, 1998-ban szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

Gryllus Dorka smink nélkül

Karrierje során rengeteg karaktert öltött magára a színpadon és a filmvásznon egyaránt. Bár a közönség munkájából adódóan csak ritkán láthatja smink nélkül, a mindennapokban jobban szereti, ha semmi sem fedi a vonásait. A kamerák előtt sem rejtegeti festetlen arcát, az Instagramon is posztolt már magáról teljesen natúr képet, és a Liluland YouTube-csatorna műsorában is megmutatta, hogy fest így.

gryllus-dorka-smink-nélkül
Fotó: YouTube/Liluland

A 48 éves sztár szerint az ő életében azért nem olyan hangsúlyos a szépítkezés, mert a családja női tagjainál sem volt az.

- Senki sem sminkel a családban. Nagymamámnak volt egyetlen piros rúzsa, anyukám néha valami szempillaspirállal viccelődik a fürdőszobában, de ez a maximum. Szerintem ebben engem is az befolyásolt, amit otthon láttam - mesélte a Makeup/Down adásában.

Nem csak a sminkelés terén képviseli a természetességet, az öregedés ellen sem harcol, szerinte a ráncok megjelenése egy természetes folyamat, amit el kell fogadni.

- Senki nem fog örökre fiatal maradni. A szépségipar nagyon tolja a nőkre, hogy tetesd fel, varrasd fel, kétszáz órát tornázz egy héten, mert akkor a vádlid úgy fog maradni, mint fiatalon. Nem fog úgy maradni, tornázhatsz százezer órát, akkor sem fog úgy maradni. Meg fogsz öregedni. Szerintem ezt kéne megérteni, hogy egy öregember is gyönyörű tud lenni. Valahogy ezt szerintem most elfelejtettük, de vissza kell hozzuk a gondolkodásunkba.

Magyar színésznők smink nélkül

Nem Gryllus Dorka az egyetlen, aki büszkén vállalja magát festék nélkül. Képes összeállításunkban további ismert magyar színésznőket láthatsz, mint Pokorny Lia, Peller Anna vagy Koós Réka smink nélkül és kifestve. 

Ezt is szeretjük