Disznót vágnak karácsonyra? Gombos Edina egyedi ünnepi lakomára készül

Gombos Edináék magyar és kubai hangulatban karácsonyoznak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Gombos Edinának az utóbbi években mindig különlegesen telnek az ünnepek, családjában ugyanis keverednek a nemzetközi: a kubai és a magyar hagyományok.

A TV2 Aktív műsorvezetője a karácsonyi időszak legmeghittebb pillanatairól mesélt a Feminának.

Karácsonyi hangulatban

Gombos Edina szinte a karácsony előtti utolsó pillanatig dolgozik, de az ünnep hangulatát igyekszik már a hónap elején megteremteni a családjának.

- A nagyobb dolgokat, a sütést-főzést az utolsó napokra hagyom, de a dekorálást már december elején elkezdtük, ez nagyon fontos a kislányunk, Miranda miatt. Az ősszel összegyűjtött tobozokat, az adventi koszorút, a mikulásokat és a gyertyákat is kitettük - mesélte a csinos műsorvezető.

A szenteste egy igazi ünnep a számára, amikor mindenki együtt van, jókat esznek és nagyokat beszélgetnek.

- December 24-én mindig összejön a család a szüleimnél, akik néhány utcányira laknak tőlünk. Anyukám igazi vidéki asszonyként nagyon sokat készül az ünnepre, általában disznót is szoktunk vágatni. Egy igazi lakomát tartunk ilyenkor - mondta.

Férje, Alberto, aki kubai származású, de mára már a magyar állampolgárságot is megszerezte, természetesen szintén kiveszi a részét a készülődésből.

Együtt főznek

- Besegít a főzésbe, szoktunk kubai ételeket is készíteni. Néhány éve ilyenkor voltunk kint a családjánál, de náluk egyébként nem szokás ez a nagy karácsonyi készülődés. Ők nagyjából ugyanazt eszik, mint az év többi napján, és nem is ajándékoznak. Itthon mi is csupán a gyerekeket lepjük meg néhány aprósággal - nyilatkozta.

Közkedvelt magyar sztárok és párjaik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az egész évi rohanás után jólesik egy kicsit megpihenni. Mint mondja, ajándékokat nem vár, csupán szeretne egy kicsit kikapcsolódni.

- Nyugalomra vágyom, arra, hogy fát díszítsünk, a gyerekkel mézeskalácsot készítsünk. Az a fontos, hogy együtt legyünk. Ilyenkor a karácsonyi zenék helyett, sokszor szentimentális latin dallamokat hallgatunk - mesélte.

A kollégáival rendszeresen meglepik egymást valami aprósággal, ez mára már hagyománynak számít. Különösen jó kapcsolatot ápol Joshi Bharattal, akit rendszeresen felhív, és akiről karácsonykor sem feledkezik meg.

Prémium vitaminok szerves forrásából

Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.   

Promóció

Nem szereti a hangos partikat, az év utolsó napját, a szilvesztert is néhány közeli baráttal tölti, akiket vendégül lát a családjával. Ekkor természetesen szintén nem maradhat el a sütés, ismerősei ugyanis odavannak a főzőtudományáért. Szakácskönyve, A mi Kubánk, a mi konyhánk című kiadvány, amelyet férjével közösen szerkesztett, nemrég került a boltokba.

- Valójában sütni-főzni csak akkor kezdtem el, amikor megszületett a gyermekem. Babaételekkel kísérletezgettem, ráéreztem az ízére, mára pedig már a szenvedélyemmé vált. Nem vagyok az a típus, aki a kalóriákat számolja. Szeretek boldog lenni és szeretem élvezni az életnek ezt az oldalát is. Édesanyám isteni főztjéről, süteményeiről senki nem tudna lebeszélni - zárta az interjút.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük