Gálvölgyi János több mint 50 éve rajong feleségéért - Így találtak egymásra Judittal

Csupán 18 éves volt Gálvölgyi János, amikor belehabarodott élete szerelmébe, Juditba.

galvolgyi cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hetvenéves Gálvölgyi János Magyarország egyik legsikeresebb színésze. De nemcsak a szakmai életben volt szerencsés, hanem a szerelemben is. Csupán 18 éves volt, amikor megismerkedett az akkor húszesztendős Gács Judittal. A színész egyből szerelembe esett, 1971-ben, 23 éves korában vette nőül Rodolfo lányát, és a mai napig boldog házasságban élnek.

Emiatt nem tudtak rögtön egybekelni

Gálvölgyi János és Gács Judit az Amatőr Színjátszó Társulat tagjai voltak, és Görgey Gábor darabjában kerültek közelebb egymáshoz, bár érdekes, hogy eleinte Juditnak nem igazán tetszett Gálvölgyi, erről korábban a Nők Lapjában beszélt.

Gálvölgyi János felesége.
Gálvölgyi János felesége.
Fotó: Facebook/Szeretem Gálvölgyi Jánost, MTI/Kallos Bea

- Görgey Gábor egyik darabjában lettünk partnerek. Összehaverkodtunk, és anélkül, hogy észrevettem volna, János, a maga félszeg módján udvarolni kezdett. Ő 18 éves volt, tehát szinte kamaszgyereknek számított a szememben, én pedig már 20, tehát érett nőnek éreztem magam - magyarázta a lapnak.

Sokáig csak barátok voltak, de szépen lassan Gács Judit beleszeretett Gálvölgyi Jánosba. 1971-ben keltek egybe - azért vártak több évet a házassággal, mivel nem volt közös otthonuk és egzisztenciájuk. Azonban a szerencse melléjük szegődött.

- Távoli rokontól megörököltem egy Szemere utcai lakás hatodrészét. A másik öt örököst a papám kifizette, így lett lakásunk is. Vettünk két rekamiét, egy fotelt, egy állólámpát és egy lemezjátszót, így ezzel be is rendeztük. Már csak az kellett, hogy a színház igazgatója elengedje Jánost egy órára a főpróbáról, hogy összeházasodhassunk. Szegény annyira izgult, hogy ő is úgy írta alá az anyakönyvi kivonatba a nevét, hogy Gálvölgyi Jánosné - idézte fel a kedves emléket a színészlegenda felesége, aki egyébként felvette a férje vezetéknevét.

Két lányuk született, 1973-ban Eszter, 1975-ben pedig Dóra látta meg a napvilágot.

Sztárpárok nagy korkülönbséggel

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a híres hazai sztárok, akik egy náluk jóval fiatalabb emberrel kötötték össze az életüket.

Ezt is szeretjük