Fillérekért mosogatott - Mára Kossuth-díjas színésznő lett belőle
Galambos Erzsi sokat dolgozott, hogy állni tudja a taníttatását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Galambos Erzsi 2018-ban ünnepelte, hogy már hetven éve játszik rendszeresen a színpadon. A színésznő szép karriert tudhat a magáénak, 21 évig volt a Fővárosi Operettszínház társulatának tagja, 1983 óta pedig a József Attila Színházban láthatják a nézők. Számos szakmai díjat elnyert, 1968-ban kapott Jászai Mari-díjat, 1998 óta Örökös Tag a Halhatatlanok Társulatában, 2002-ben pedig Kossuth-díjjal tüntették ki. A 87 éves színésznő a Hot! magazinnak mesélt arról, hogy mielőtt még beindult volna a karrierje, balettra és színészképzőre járt, mivel azonban nem gazdag családból származott, sokat kellett dolgoznia azért, hogy tanulni tudjon.

Az apja az Arizona mulató főportása volt, míg édesanyja az Operettszínházban a jegyeket kezelte. Sajnos édesapja elvesztette az állását, ugyanis 1944-ben a mulató végleg bezárt, így már csak egy bérből élt meg a háromgyerekes család. Az infláció is megnehezítette az életüket, mire az anya hazahozta a fizetését, az a pénz már nem ért semmit sem.

galambos-erzsi
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Vasárnap körbeszaladtam a gangon azzal, hogy húsz fillérért elmosogatok - emlékezett vissza a lapnak.

Nem a mosogatás volt az egyetlen munka, amit elvégzett, a közeli pékségben krumplit pucolt hajnalban, utána pedig lakásokba hordta ki a kiflit, a zsemlét és az üveges tejet. A szorgalma csak előre vitte, sikeresen kifizette a balettórákat, ráadásul a színészképzőbe is felvételt nyert, bár csak korengedéllyel, hiszen nem volt 14 éves, amikor jelentkezett. Tehetségét az is bizonyítja, hogy elsőévesen már a Nemzeti Színház színpadán állhatott. 

Ezt is szeretjük