"Kifizettem azt a 104 milliót" Friderikusz Sándor ezért mondott igent az RTL-nek

Friderikusz Sándort eleinte nem érdekelte a legyen Ön is milliomos.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hosszú kihagyás után ismét látható lesz a tévé képernyőjén a Legyen Ön is milliomos! Minden idők egyik legnépszerűbb vetélkedője új műsorvezetőt kap, mégpedig Friderikusz Sándort jelentette be az RTL Klub a tavaszi műsorokat bemutató sajtótájékoztatón.

A kvízműsor, amelynek felvételei már javában zajlanak, egy nem mindennapi dátummal indul. Először szökőnapon, február 29-én lesz látható, majd ezt követően is minden szerdán 21 óra 20 perckor jelentkezik az RTL Klubon. Később, a csatorna indulása után az RTL2-n folytatódik.

Perrel váltak el

Friderikusz Sándort utoljára 1999-ben láthatta a közönség tartósan és saját produkcióval a tévé képernyőjén. Annak idején éppen az RTL Klubbon futott a Meglepő és mulatságos című műsora. 

A csatornától viharos körülmények között vált el, jó darabig be sem tehette a lábát a székházba. Még per is lett a vitából, amelynek végén hatalmas bírságot fizetésére kötelezték a legendás tévést, ezért is lepődött meg mindenki, még ő maga is, hogy felkérték a Legyen Ön is milliomos műsorvezetőjének.

Mikor a kereskedelmi csatorna hivatalosan is bejelentette döntését, az 53 éves újságíró a színpadra lépve humorizálni kezdett a bő tíz évvel ezelőtti pereskedésről.

- A stúdiókba úgy megyek be, hogy ez tulajdonképpen az enyém, hiszen csak kifizettem azt a 104 milliót - jegyezte meg.

Eleinte nem érdekelte

Friderikuszt eleinte cseppet sem érdekelte a Legyen Ön is milliomos, mert saját bevallása szerint nem szereti a játékokat. Kolosi Péter programigazgató azonban jól tálalta az ajánlatot, és megígérte, nem kell alkalmaznia azokat a kliséket, amelyek Vágó Istvánt jellemezték.

A kvízműsor új műsorvezetője nagy tisztelője elődjének, bár azt megjegyezte, számára továbbra is Egri János az etalon. Az egykori magyar jégkorongozó a Magyar Televízió sportszerkesztőségének tagjaként a jégkorong-világbajnokságokat, valamint az 1972-es müncheni olimpia ökölvívó-mérkőzéseit kommentálta.

1972-től 25 éven át vetélkedő műsorokat vezetett az MTV-nél, köztük a Lehet egy kérdéssel több, a Játék a betűkkel, a Keresztkérdés, a Kérdezz, felelek, valamint az Elmebajnokság címűeket.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Ezt is szeretjük