Így néznek ki most a Szomszédok színészei
Képekben a változás
Kíváncsi vagy, hogy fest most a sármos Mágenheim doktor vagy éppen Vágási Feri? Mi utánajártunk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kilencvenes években futó Szomszédok máig hazánk egyik legnépszerűbb sorozata, mely nézőik ezreit láncolta esténként a tévé elő. A teleregényben számos színész bizonyította tehetségét, akadtak, akik csak néhány epizód erejéig bukkantak fel, de a sorozat oszlopos tagjainak sorsát a kezdetektől egészen az utolsó részig nyomon követhettük.

Sokan közülük ma is a képernyőn vannak, néhányukról azonban mostanában keveset hallani. Utánajártunk, mi történt velük a sorozat óta, nézd meg, ki mennyit változott az eltelt közel húsz év alatt.

Nemcsák Károly

A sorozat egyik vezéralakja vitathatatlanul Vágási Feri volt, a nyomdász, aki gyakorta keveredett valamilyen kalamajkába, mégis nagyon szerethető figura. Az őt életre keltő Nemcsák Károly élete ettől bonyodalom mentesebben alakult. Az 52 éves sztár - aki elsősorban színpadi színésznek tartja magát - a főiskola után játszott Szegeden, Zalaegerszegen, majd több fővárosi színházban is.

Kétségtelen, hogy az igazi népszerűséget a Szomszédok hozta meg számára, a szerepre azóta is szívesen emlékszik. Családjával Budaörsön él, tehetségéről mostanában a Soproni Petőfi Színházban és a Kecskeméti Katona József Színházban bizonyosodhatunk meg.

Epres Attila

Az Alkotás presszó főnökét, Sudár Lászlót alakító Epres Attilának nem a Szomszédok volt az első tévés szereplése. Láthattuk például az 1981-es nagysikerű Cha-cha-chában is, illetve a hat évvel későbbi Szerelem második vérig című romantikus filmben is, de pályája során ő is több vidéki és fővárosi színpadot bejárt.

2003 óta a Vígszínház tagja, jelenleg az Augusztus Oklahomában című darabban láthatjuk, illetve a Pesti Színházban A dzsungel könyvében és az Egy, kettő, három - Az ibolyában. A 46 éves színész munkásságát többek között Kazinczy- és Jászai-díjjal jutalmazta a szakma. Szabadidejében maga is szívesen jár színházba megnézni kollégáit, egyik kedvenc hobbija pedig a motorozás.

Bajor Imre

A legtöbben sokáig a civil életben is Oli úrként emlegették Bajor Imrét, aki a sorozat meleg fodrászát személyesítette meg.

Mára azonban az egész ország megtanulta a nevét, hiszen a főként komikus szerepeiről ismert színész szép karriert futott be, jelenléte szinte folyamatos a képernyőn.

Mostanában az RTL Klub Heti hetes című műsorában szórakoztatja a nézőket vasárnap esténként, de nem sok olyan magyar film készül, amiben ne szerepelne. Láthattuk például a 2005-ös Egy szoknya, egy nadrág című vígjátékban, de a 2009-es Szuperbojzban is. Élőben a Tháliában és az Operettszínházban találkozhatunk vele. Az 53 éves sztárnak két gyereke született Hámori Eszter színésznőtől, jelenleg kedvesével, Ildikóval él.

Cseke Péter

A Julcsi tanárát alakító 56 éves Cseke Péter a Szomszédok előtt és a sorozattal párhuzamosan is folyamatosan játszott színpadon. Karrierjét a debreceni Csokonai Színház tagjaként kezdte, majd a Madách és a Nemzeti Színház színpadán játszott. 1994-től három éven át pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanított.

A nagyváradi születésű színész rendezőként is bizonyított, ő jegyzi például a Kecskeméti Katona József Színház színpadán futó Indul a bakterház című darabot, melynek egyik főszerepét sorozatbéli kollégájára, Nemcsák Károlyra osztotta.

2008 óta a színház igazgatói posztját is betölti, játékát pedig a Katona mellett a Karinthy és a Madách Színház színpadán láthatjuk. Felesége Sára Bernadett színésznő, két lányuk van, Sára és Dorka.

Kulka János

Kulka János minden bizonnyal örökre Mágenheim doktor marad nézők ezreinek emlékében, hiszen 12 éven át alakította s népszerű sorozat sármos orvosát, aki a női szíveket sem hagyta hidegen. Az 51 éves sztárt azóta sem kerülik el az orvos szerepek, hiszen Szakácsi Sándor tragikus halála óta ő szólaltatja meg magyarul Dr. House-t, de a nagysikerű 2009-es magyar filmben, a Kaméleonban is egy sebész karakterét formálta meg.

A sokoldalú színész 1981-től Pécsett, majd Kaposváron játszott, 2003 óta pedig a Nemzeti Színház tagja. Színpadi szerepei mellett láthattuk többek között a 2006-os A Herceg haladékában. De az M1-en most is képernyőn lévő népszerű sorozatban, az Életképekben is bizonyítja tehetségét. Munkája elismeréséül megkapta a Jászai Mari-díjat és a Kossuth-díjat, de magáénak tudhatja a Páger Antal-színészdíjat is.

Németh Kristóf

A 34 éves színész neve hallatán bizonyára mindenkinek egy másik népszerű magyar sorozat, a Barátok közt jut eszébe, amelyben a balhéktól nem mentes Kertész Géza figuráját testesíti meg. Pedig Németh Kristóf már sokkal korábban belecsöppent a sorozatok világába, hiszen a Szomszédokban ő keltette életre Julcsi szerelmét.

Filmben még ennél is korábban szerepelt, mindössze 13 éves volt ugyanis, amikor megkapta a Gaudiopolis egyik szerepét. A sztárból azóta nemcsak érett férfi, hanem felelős családapa is lett, hiszen miután 2007-ben elvette feleségül szerelmét, Nikit, hamarosan megszületett kisfiuk, Lőrinc. Mostanában a Budapesti Kamaraszínház stúdióiban tekinthetjük meg játékát.

Trokán Péter

Trokán Péter tíz évig öltötte magára Szelényi János erdész szerepét, ám úgy tűnik, nem fog rajta az idő, hiszen 63 éves korára mintha mit sem változott volna a sorozat óta. Kollégáihoz hasonlóan ő is bejárta a hazai színpadok zömét, karrierjét 1969-ben kezdte a Nemzeti Színház Stúdiójában.

Megfordult Kecskeméten, majd Debrecenben is, de Veszprémben és Sopronban is játszott. Jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színházban és a Tháliában láthatjuk - több darabban is.

Volt felesége Papadimitriu Athina, két lányuk, Nóra és Anna szüleik nyomdokaiba lépve szintén a színészi pályát választották.

Ezt is szeretjük