A Heti Hetes sztárja volt: a 77 éves Farkasházy Tivadar vidéken kezdett új életet

Farkasházy Tivadar másfél évvel ezelőtt feleségével, Mimivel Budapestről Balatonfüredre költözött.

Farkasházy Tivadar 2023-ban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Farkasházy Tivadar a Magyar Rádió első humorfesztiváljának győztese lett 1974-ben, ezt követően a Rádiókabaré szerkesztőjeként, majd a Hócipő című szatirikus lap alapító főszerkesztőjeként kezdett el dolgozni.

Széleskörű ismertséget a Heti Hetes hozott számára, az RTL Klub műsora 1999-ben indult, és 2016. december 31-ig futott. 

Farkasházy Tivadar 2023-ban

A 77 éves híresség ma már ritkán szerepel, és másfél évvel ezelőtt a fővárosi életet egy nyugalmasabb, vidékire cserélte: feleségével Budapestről a szép, nagy Duna-parti lakásukból Balatonfüredre, egy kicsi, negyven négyzetméteresbe költözött. Benedek Noémivel, vagyis Mimivel hamarosan az aranylakodalmukat ünneplik. 

farkashazy-tivadar
Fotó: RTL

- Az élet hosszas együttléttel ajándékozott meg minket. Másfél éve nem voltam senkivel sörözni vagy kávézni, nem járok sehova, de sebaj, végre bepótlom az elmúlt évtizedeket. Túl sokat dolgoztam, úgyhogy most nagyon örülök minden percnek, amit Mimivel tölthetek. Gyakorlatilag a nap 24 órájából 24-et együtt vagyunk - mesélte Farkasházy a Best magazinnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Közel a nyolcvanhoz a munkát sem hanyagolja, a Hócipőt szerkeszti a fiával, aki Pesten dolgozik, Farkasházy Tivadar pedig Balatonfüreden home office-ban. A lóversenyt és a futballt hiányolja, de a kollégái közül csak egyet. 

- Túl sok fiatalt fedeztem fel, indítottam el a pályán, túl sok időt pazaroltam rájuk ahelyett, hogy a saját gyerekeimet istápoltam volna többet. 

Farkasházy Tivadar feleségével, Mimivel a Négyen négy ellen című műsorban.
Farkasházy Tivadar feleségével, Mimivel a Négyen négy ellen című műsorban.
Fotó: RTL

Hálás azért, hogy Mimi a felesége, az 50. házassági évfordulójukon elsősorban őt szeretné ünnepelni. 

- Ha azt mondom, én mindent Miminek köszönhetek, ezzel keveset mondok. Most próbálom neki ezt visszaadni, meghálálni, de ez, amiért most együtt vagyunk, részben kényszerűség... az élet valahogy így hozta - vallotta be a humorista.

Jáksó László egykor és ma

A legtöbben a Kész Átverés című show-ból és a Heti Hetesből ismerik. A rádióban 2020 áprilisában hallhattuk utoljára a hangját. 

Kiderült, Jáksó László miért hagyta abba a műsorvezetést: 52 évesen ebből lett elege

Jáksó László 2020 áprilisában műsorvezetőként és programigazgatóként is elköszönt a Sláger FM-től.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL

Ezt is szeretjük