"Ciki lenne, ha olyan dallal indulnánk az Eurovízión, ami másolat" Kemény kritikák A Dalban
Szombaton volt A Dal 3. válogatója.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombaton este került sor A Dal Eurovíziós válogató harmadik elődöntőjére, ahol, csakúgy mint a korábbi két adásban, tíz előadó állt színpadra a dalával, melyet a négy zsűritag és a közönség pontozott - közülük pedig hatan kerültek a középdöntőbe.

Péter Barbara
Mujahid Zoltán

Ezúttal egy kicsit az volt az érzése az embernek, mintha többnyire csak utánzatokat hallana - a zsűritagok is gyakran emlegették a külföldi sztárokat, akik minden bizonnyal hatással lehettek zeneileg az elhangzott dalokra. Volt itt Chris Isaac, Take That, Michael Bublé és One Direction is - sőt, még Bogi és a We All is előkerült.

Nézzük sorban a dalokat! Elsőként Péter Barbara lépett a színpadra a Listen to the Universe című dallal - mint elárulták, a dalhoz passzoló kezeslábasokat magától a NASA-tól kérték.

Akárhogy is, a zsűri nem volt teljesen elájulva a daltól, a korábban háttérénekesként dolgozó előadónak felrótták, hogy nem sikerült a háttérből kitörnie. Csiszár Jenő mindehhez hozzátette, a dal egy kicsit olyan volt, mintha Bogi We All című kislemezének B oldala lenne, sok hasonlóságot vélt felfedezni. Barbara végül 30 pontot kapott összesen.

Őt követte Mujahid Zoli, aki a Beside You című dalt adta elő. Az egykori megasztáros elárulta, kedves barátnőjének énekelte a szerzeményt, aki nagyon beteg. Rúzsa Magdi szerint a dal Take That-es hangulatot idézett, de neki tetszett. Pierrot pedig úgy vélte, Zolinak remek hangja van, éppen ezért nem kell pantomimkodnia előadás közben, elég csak énekelni. Mujahid Zoli 39 pontot gyűjtött.

A Proof of Life a Hol a határ? című magyar nyelvű dallal igyekezett meghódítani a zsűrit és a közönséget, de Pierrot-nak azért akadt kifogásolnivalója: szerinte a rapper rész nem kellett volna bele, ott inkább egy reggae-betét passzolt volna. Az együttes 37 ponttal zárta a versenyt.

Csemer Boglárka Boggie kemény témát feszegetett a Wars for Nothing című dalában, indoklása szerint muszáj volt erről énekelnie, hiszen a világban nagyon sok háború zajlik. Előadása mindenki tetszését elnyerte, 46 összpontszámmal hamar kiderült, hogy a középdöntősök között biztos helye van.

A Fool Moon

A Fool Moon a'capella csapat ezúttal a Back to Right című dallal jelentkezett. Bár a hangszerkíséret nélküli előadásuk nagyon egyedi, Csiszár Jenő megemlítette, valahogy nem tud velük mit kezdeni egy ilyen dalversenyben. Az énekesek 32 pontot tudtak gyűjteni.

Keresztes Ildikó a Hazám hazád dallal állt színpadra, fantasztikus előadását a zsűri csak dicsérni tudta. Ugyanakkor Pierrot és Rákay Philip is megjegyezték, valahogy a szövegnél elvesztették a fonalat és kicsit úgy érezték, annyi értelmezése lehet a dalnak, hogy így végül nem tudták, mit is akart üzenni valójában. Az X-Faktor egykori mentora 37 pontot kapott a zsűritől és a közönségtől.

Gájer Bálint
Keresztes Ildikó

2009 legjobb férfi énekese, Gájer Bálint a That's How It Goes szerzeménnyel teremtett hangulatot a színpadon, a magyar Michael Bublénak is hívott előadó Pierrot szerint mindent tud a swingről, ráadásul még jól is áll neki. Azt viszont hozzátette, nem tudja eldönteni, hogy ez csupán egy otthon hallgatós dal-e, vagy van helye az Eurovízió nagyszínpadán egy múltidéző, amerikai gyökerű műfajnak. Végül Bálint 40 ponttal szintén a dobogós továbbjutók közé került.

Csakúgy, mint az Other Planet, akikért teljesen odáig volt Csiszár Jenő. Mint mondta, nem lenne elkeseredve, ha nem ők állnának majd Bécsben a színpadon, mert ő így is nagyon nagy jövőt jósol nekik - még akkor is, ha az énekes hangja Chris Isaac-éra emlékeztetett. Pierrot ugyanakkor ezt negatívumnak emelte ki, szerinte ciki lenne, ha egy olyan dal kerülne ki a döntőre, amire aztán rásütik, hogy másolat. Akárhogy is, a banda 42 pontot gyűjtött.

Wolf Kati

Utolsó előttiként Wolf Kati lépett fel a Ne engedj el! című dallal. Az énekesnő izgalmas múltat tudhat a háta mögött: a 2010-es X-Faktorban tűnt fel, majd egy évvel később ő képviselte hazánkat az Eurovízión, ezt követően pedig A Dal zsűritagja volt. Ám mint most bevallotta, sokkal jobb a színpadon állni, mint az ítészek között helyet foglalni, így élvezte a fellépést. A zsűritagok is csak dicsérni tudták, Rúzsa Magdi úgy vélte, Wolf Kati dala a legnagyobb sláger ebben a műsorban. Wolf Kati végül 45 ponttal a biztos továbbjutók közé került.

Utolsó fellépő volt a Spoon, ők a Keep Marching On című dalt hozták a műsorba. A fehér pólós srácokért a zsűri mérsékelten lelkesedett, a One Directionra hajazó banda Pierrot szerint mintha három különböző dalból rakta volna össze a sajátját, de valahogy még ez sem állt össze rendesen. 38 pontot kaptak összesen.

Spoon

A pontszámok alapján a biztos továbbjutó voltak: Csemer Boglárka Boggie, Wolf Kati, Other Planet, Gájer Bálint és Mujahid Zoltán. A hatodik továbbjutó helyére közönségszavazással választották az előadót, végül a Spoon kapta a legtöbb voksot, így ők is ott lesznek a középdöntőben.

Fotók: MTVA

Magyar műsorvezetők csipkében

Nézd meg a hazai tévéseket, milyen csinos ruhákban álltak már közönség elé!

Ezt is szeretjük