Ezt látnod kell! Esztergályos Cecíliáról merész felvételek készültek
Íme, a képek
Esztergályos Cecília 69 évesen is merész mutatványokra vállalkozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Esztergályos Cecília közel a 70-hez is remek formában van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy fitneszórákat tart, amelyeken nem mindennapi mutatványokat láthatnak tőle a lelkes résztvevők.

Amint az RTL Klub Reflektor című műsorából kiderül, még évekkel ezelőtt vette a fejébe, hogy speciális, mentálhigiénés tornájával mindenkit megmozgat, korra való tekintet nélkül.

A mozgás megszállottja lett

Abban, hogy a mozgás megszállottja lett, az is közrejátszott, hogy 13 éves korában egy súlyos betegség, a gyermekparalízis támadta meg a szervezetét, ami bénulást is okozhat.

- Ez egy borzasztó betegség, hála Istennek kiment belőlem, de az összes izmom megszűnt. Jött egy isteni tanárnő, aki végül gyógytornával visszahozott az élők sorába - emlékezett vissza.

Azóta a mozgás a mindennapjainak szerves része lett, természetes számára, hogy reggelente jól átmozgatja magát, és egy kis fejen állással kezdi a napot.

Véleménye szerint az életkor nem lehet mentség a tunyaságra és az életuntságra.

Fő a vidámság

Tornájának lényege, hogy idősebb korban is visszahozza azokat az izmokat, amelyek már kevésbé működnek, ráadásul mindez jó hangulatban, egy kis vidámsággal fűszerezve történik.

- Ez nemcsak az izomfejlesztésről szól, hanem a ritmusérzék, mozgáskészség javításáról, miközben azon vagyok, hogy jókedvűen kezdjük és fejezzük be az órát - mesélte.

A 69 éves sztár egyébként soha nem bújta a szakkönyveket, hogy elmélyedjen az aerobikoktatás rejtelmeibe, hiszen egész életéből meríthetett.

- Az életem, az elmúlt 60 évem erre volt jó: amiket táncoltam a szerepekben, és amit a Balettintézetben tanultam. Ezt nem lehet elfelejteni, olyan, mint a bicikli vagy az úszás - árulta el.

Fotók: RTL Klub/ Reflektor

Ezt is szeretjük