5 hónapig küzdött a rákkal! A Szomszédok sztárja titkolta súlyos betegségét
Vallomás
Epres Attila, a Szomszédok Lacija egy tumorral küzdött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaly ősz óta többször olvashattuk az Örkény Színház oldalán, hogy Epres Attila betegsége miatt egy-egy darab elmarad.

Epres Attila az Örkény Színház Diggerdrájver című darabjában

Azt csak kevesen tudták, hogy a színésznél rákot diagnosztizáltak. A súlyos betegséggel sikeresen felvette a küzdelmet, idén februárban jó pár kilóval kevesebbel, de visszatért a színpadra.

Egy tumort találtak a nyakán

Az 52 éves színész, akit az ország a Szomszédok című sorozat Lacijaként ismert meg, a TV2 Red Carpet című műsorának kamerái előtt mesélt betegségéről. Állítása szerint az volt a szerencséje, hogy időben segítséget kért, amikor azt hitte, bedagadt a mandulája, vagy egy mirigy a nyakán.

Több orvosnál is járt, végül a Szent Imre kórház főorvosa észrevette, hogy nagy a baj, azonnal elküldte biopsziára, és egy héten belül kiderült, egy tumor okozza az elváltozást. A legtöbb esetben egyébként ennek a betegségnek nincsenek tünetei, ritka, hogy a korai szakaszban észreveszik. A diagnózis sokkolta a színészt.

- Egészen idáig azt gondoltam, hogy velem ez nem fog előfordulni. Én mindent megtettem az életem során, hogy ne pusztítsam magam. No cigi, no pia, állandóan sportoltam, nem tettem tönkre magam a munkával sem. Amikor az ember mégis azt hallja az orvostól, hogy vagy meggyógyul, vagy meghal, azt nehéz feldolgozni - mondta.

Epres Attila pár nap gondolkodás után úgy döntött, nem szeretne onkológiai kezelésen részt venni, inkább az operációt választotta.

- Szeptember 2-án, a műtétből felébredve már úgy éreztem, nem vagyok beteg. A sebészem tanácsára mindig próbáltam elfoglalni magam. Nem estem depresszióba, nem keseredtem el - mesélte.

Az Örkény Színház mindenben támogatta. Februárban tért vissza a színpadra, azóta egyre több régi darabban látható újra, így ismét ő az őrnagy a Tótékban, és készül a POSZT-ra, ahol versenyprogramban A Bernhardi-ügy, az off-programban pedig a Diggerdrájver című előadásban lép színpadra.

Úgy tűnik, Epres Attila megnyerte a csatát a betegséggel szemben, annak már nincsenek tünetei, csak a kezelésnek: nehezen nyel, emiatt nehezen alszik és eszik, 11 kilót fogyott is, így még kissé gyengének érzi magát, de igyekszik a sportolással fokozatosan erősödni.

Fotó: Facebook/Örkény István Színház

Ezt is szeretjük