Grandiózus fesztivállal zárja a nyarat az Eötvös10 (x)
Budapest legismertebb sugárútja, három nap, színházi kavalkád, rengeteg gyerekprogram, könnyűzenei koncertek, egy óriási fesztivál, és TE! - akinek ott a helye!

cover 2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Eötvös utca 10. szám alatti épület falai között kultúra hömpölyög - a világjárvány miatti bezártság után még szélesebbre tárt kapuin kizúdul a VI. kerület utcáira, tereire. Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér szervezői most még ennél is nagyobbat álmodtak: amilyen apró kerület Terézváros, olyan grandiózus fesztivált szerveznek Budapest legcsodásabb sugárútjára. Ott, ahol évszázadok óta barátságban él egymás mellett színház, irodalom, zene, tánc, képzőművészet. Most mindezekkel egyszerre töltik meg az Andrássy utat!

Örömünnep Terézvárosban!

Augusztus utolsó hétvégéjén nagyszabású összművészeti fesztivállal búcsúztatja az Eötvös10 az idei nyarat: a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig felsorakoznak a főváros legizgalmasabb színházai, a legmenőbb zenekarok, a legvarázslatosabb gyermekprogramok és egy ínycsiklandó gasztroshow. Az Eötvös10 elárasztja az Andrássy utat megannyi színházi előadással, egy vaskos kottányi zenével, egy széles könyvespolcnyi irodalommal, önfeledt tánclépésekkel, rengeteg meglepetéssel és végtelen szórakozással. Musicalek, könnyűzene, operett, opera, ősbemutatók és sok-sok különlegesség. Ott lesz minden, ami kultúra. 

Indamedia Operahaz 2100px

A fergeteges fesztivál megtervezésekor fontos volt a környezettudatosság: a szervezők törekednek arra, hogy a háromnapos rendezvény fantasztikus hangulata hagyjon nyomot mindenkiben, ne ökológiai lábnyomuk. A TE! hangsúlyt fektet a fővárosban működő civil szervezetek felkarolására, ezért ők is az Eötvös10 csapatával tartanak a fesztiválra. Augusztus 29-én, vasárnap délután a tavaly már sikeres Standby kiállítás új tárlatának megnyitójával zárul a háromnapos kavalkád: a TE! Fesztivál ezzel adja át a stafétát és az Andrássy utat a fotósoknak és képzőművészeknek, akik a világjárványról és annak létezésre gyakorolt hatásáról fogalmazzák meg gondolataikat a művészet nyelvén.

Fellépők a teljesség igénye nélkül

A TE!rézvárosi Fesztiválon koncertet adnak: Irie Maffia, Parno Graszt, Midlife Crisis Simon Kornéllal, Harmadik figyelmeztetés, Strokes Percussion Group, Voices of Budapest, Átrium Staff zenekar.

A TE!-n résztvevő színházak: Vígszínház, Budapesti Operettszínház, Magyar Állami Operaház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Katona József Színház, Orlai Produkció, Madách Színház, Centrál Színház, Átrium, Pesti Magyar Színház, Játékszín, Hatszín Teátrum, József Attila Színház, Újszínház, Bethlen Téri Színház, RS9, Kolibri Színház, Gólem Színház, Mozsár Műhely, Zichy Szín-Műhely, Duda Éva Társulat.

Gyerekprogramok a TE!-n: Budapest Bábszínház, Veronaki zenekar, Apacuka zenekar, Vaskakas Bábszínház, Langaléta Garabonciások, Calabar gólyalábas varieté, kézművesek, játszóház, artisták, vásári és nyereményjátékok, tombola, bábjáték-automata, versíróműhely, arcfestés.

És még…: Roll Dance Budapest, Föld körüli tánc-utazás Németh Lucával, Standby kiállításmegnyitó, Bookline Könyvterasz, Terézváros Önkormányzata, Cervantes Intézet, Iparművészeti Múzeum - Ráth György-villa, Civil sátor, Gasztronegyed, dedikálás, flashmobok, performanszok, tombola, szelfifal.

Műsorvezetők: Ábel Anita, Trömböczky Napsugár, Kontha Nelli és Simon Kornél.

eötvös

TE! is gyere el, találkozz az összes színházzal és színészeikkel, érezd jól magad a koncerteken, játssz felhőtlenül gyermekprogramjainkon, és hagyd, hogy magával ragadjon az Andrássy úton hömpölygő kultúra!

Időpont: 2021. augusztus 27-29.

Helyszín: VI. kerület, Andrássy út, a Kodály köröndtől az Izabella utcáig

Részletes program és bővebb információ:

www.eotvos10.hu

www.facebook.hu/Eotvos10 

A TE! Fesztivál támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata, Terézváros Önkormányzata

Szervező: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

A HÁROMNAPOS RENDEZVÉNY INGYENES!

(Fotók: Ligeti Erika)

Ezt is szeretjük