Ebbe az ismert íróba szeretett bele Enyedi Ildikó - 28 éve imádják egymást
Enyedi Ildikó egy német író oldalán találta meg a boldogságot.

enyedi-ildiko-mti-mohai-balazs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Enyedi Ildikó a nyolcvanas években ismerkedett meg Wilhelm Droste német íróval, műfordítóval és irodalomtörténésszel, aki végül 1989-ben vezette oltár elé. Az Arany Medve-díjas rendezőnő azóta, vagyis immáron 28 éve él boldog házasságban férjével, akinek két gyermeket is szült: Júlia 1990-ben látta meg a napvilágot, akit később György fiuk követett.

Wilhelm Droste egy vesztfáliai faluban született 1953-ban, és már egészen fiatalon elkezdett Magyarország iránt érdeklődni. 1972 óta járt rendszeresen hazánkba, 1985-ben pedig egy rangos ösztöndíj révén tanulhatott Budapesten. Időközben magyarul is megtanult, hazánkban pedig végül 1989-ben telepedett le, abban az esztendőben, amikor feleségül vette Enyedi Ildikót.

A kávézókat is imádja

Wilhelm Droste egy régebbi beszélgetés során elárulta, hogy nem a felesége révén került kapcsolatba a magyarokkal. Azzal viccelődött, hogy Enyedi Ildikó előtt is mélységesen magyarnak érezte magát, sőt, ő tartotta feleségét az országban, aki egy időben Párizs felé kacsingatott. 

Enyedi Ildikó és Wilhelm Droste
Enyedi Ildikó és Wilhelm Droste

Enyedi Ildikó férje az írás mellett tanít is: 1989 óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának német szakos oktatója. Emellett a kávéházak nagy rajongója is, akinek nevéhez négy kávéház megalapítása fűződik, például neki köszönhettük a budapesti Eckermann megnyitását is.

Enyedi Ildikó életében a filmművészet mellett az irodalom is kiemelkedően fontos szerepet játszik, nem csoda, hogy mintegy 30 éve imádják egymást férjével, aki szintén az irodalom bűvöletében él.

Ezt is szeretjük