A Barátok közt egyik főszereplője volt – Ezért hagyta ott a sorozatot
Dósa Mátyás elárulta, miért hagyta ott 2007-ben a Barátok köztöt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dósa Mátyás gyerekkora óta rivaldafényben él, már gyerekszínészként is a legnagyobbakkal állhatott egy színpadon. Pedig kezdetben egyáltalán nem volt biztos benne, hogy a színészet lesz az ő útja - erről is beszélt a 95.8 Sláger FM-en a Sláger Témában.

- Gyerekként kifejezetten gátlásos voltam. Olyannyira, hogy ezért is írattak be egy néptáncegyüttesbe, hogy egy kicsit nyissak, kinyíljak. Onnantól már nem volt kérdés, hogy a színpad felé visz az utam – mondta a színész, aki tízévesen már az Operettszínházban játszott.

dosa-matyas-2019
Fotó: Sláger FM

- A gyerekkorom lerövidült, egyfolytában felnőttek között mozogtam, így én is hamar felnőttem. Ezáltal hamarabb tapasztaltam meg a szakmai sikereket, a csalódásokat. Később, a Barátok közt miatt magántanuló lettem, ami csak ráerősített arra, hogy a saját korosztályommal nehezebben értettem szót, mint a felnőttekkel – vallotta be.

2003-ban, 16 évesen került be a Barátok közt csapatába, Berényi Miklós örökbefogadott fiát, Egresi Tónit alakította.

- Elmentem egy szereplőválogatásra, de nem igazán tudtam, mi fán terem ez a sorozat. Előtte megnéztem egy epizódot, hogy képben legyek. Sok százan jelentkeztünk, aztán egyre szűkült a kör, végül azt vettem észre, hogy én maradtam egyedül, bent vagyok a sorozatban.

dosa-matyas-rtl-klub-2
Fotó: RTL Klub/Barátok Közt

Élvezte a forgatásokat, sokat tanult, de eljött az a pont, amikor úgy érezte, búcsút kell intenie a Mátyás király térnek. Az RTL Klub napi sorozatának készítői egy autóbalesettel írták ki 2007-ben.

- Nagyon szerettem, nagyon sokat tanultam ott, vannak olyan kollégák, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Viszont a napi tizenkét órás forgatás mellett a színház nem fért bele, egyre háttérbe húzódott. Ez volt a legfájóbb, így meg kellett hoznom azt a döntést, hogy elköszönök a sorozattól, azért, hogy visszamehessek a színházba – emlékezett vissza Dósa Mátyás, aki sokat köszönhet a sorozatnak, és távozása óta sikert sikerre halmoz a Szigligeti Színházban.

A Barátok közt tini alapszereplői egykor és most

Talán senkinek nem kell bemutatni Berényi Katát és Danit, az unokatestvérüket, Berényi Ákost, Hoffer Esztert vagy Kertész Mónikát. Képes összeállításunkban megnézheted, az egykori tiniszereplők mennyit változtak 20 év alatt, és hogyan élnek most.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

A november 15-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük