Kollégájába szeretett bele az M1 csinos műsorvezetője! Kisfiuk már három hónapos
Dióssy Klári a Balatoni nyár című műsornak köszönheti kis családját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az M1 Balatoni Nyár című műsorába bekerülni jó ómen azok számára, akik még egyedülállóak: a köztévé két műsorvezetője, Dióssy Klári és Mádai Vivien is a nyári hónapokban jelentkező magazin révén ismerte meg a maga párját, sőt, azóta mindkettejüknek kisfia született.

Dióssy Klári már a Család-barát című műsor nézőinek is megmutatta a kis Mátét, aki nagyon nyugodt baba.

Kollégájába szeretett bele

- Hogyan lettetek kollégákból szerelmespár a Balatoni nyár tavalyi műsora alatt?

- Az az érdekes ebben a történetben, hogy mi egy cégnél dolgozunk, mégsem volt közös munkánk évekig, mert csak az óta vagyunk egy cég, hogy létrejött az egységes közmédia. Sanyi a mai napig a rádiónál dolgozik - főként a Bartók Rádiónál - mint hangmérnök, de a Balatoni nyár hangosításánál is segítenie kellett. Én azon a nyáron műsorvezető voltam. Kölcsönös volt a vonzalom, beszélgettünk zenéről - én ének szakon végeztem -, aztán egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Szerencsére amikor már ott tartottunk, hogy szeretnénk egy kisbabát, gyorsan össze is jött. Ez a történet így most nagyon kerek.

- Ti ugyan nem mindig egymás közvetlen közelében dolgoztatok, de mit gondolsz, jó az, ha az embernek a párjával közös a munkahelye? Előny az, ha tisztában van azzal a másik, milyen munkát is végez a társa?

- Szerintem ilyenformán működik, amikor bár egy a munkahely, de más területen dolgozunk: én műsort vezetek, ő pedig főleg külső produkciókban hangmérnök. Viszont globálisan átlátjuk a másik feladatait: ő tudja, hogy mit jelent a tévés élet, mégsincs közöttünk sem rivalizálás, sem pedig konkurenciaharc, hanem maximálisan tudjuk segíteni a másikat, és tolerálni. Én nem kezdek el szörnyülködni, hogy miért kell neki még vasárnap délután is dolgoznia, ha éppen felvétele van a Zeneakadémián, vagy hétvégén a Művészetek Palotájában, mert ugyanebben a cipőben járok.

- Tavaly nyáron egymásra találtatok, idén július 28-án pedig világra jött Máté. Mennyire terveztétek az érkezését?

- Szerelemgyerek volt, de azért szó volt róla, hogy 40 évesen ne fussunk ki az időből, és az volt a szerencsénk, hogy nagyon nem kellett rá várni, amint kigondoltuk, meg is fogant. Azért megtréfált bennünket, mert elsőre úgy tűnt, kislány lesz, aztán közölte az orvosom, hogy mégis kisfiú, így lett Nóriból Máté. Nagy meglepetés nem ért volna bennünket, ha ez a szüléskor derül ki, mert még nincs nálunk külön gyerekszoba, költözés előtt állunk.

- Amikor elvitted magaddal október elején a Család-barát magazinba, a nagy nyüzsgés ellenére nagyon nyugodtan viselkedett. Mindig ilyen kiegyensúlyozott?

- Én egy szülésznőhöz jártam felkészítésre, mert szerettem volna igény szerint szoptatni. Ez azt jelenti, hogy bár az igény szerinti szoptatás többnyire összeér a háromóránkénti etetéssel, ha mégsem, nem erőltetem. Előfordult, hogy két és fél óra múlva éhezett meg, most viszont éppen kimozdultunk, és csak négy-öt óra múlva evett. Az ő igényeihez alkalmazkodom, és ez megtérül. Kiegyensúlyozott, és bár három kilóval született, három hónapos korára ezt a súlyt már megduplázta.

- Mikorra tervezed, hogy visszatérsz a képernyőre és a Család-barát magazinba?

- Mindenképpen majd csak a jövő évadban, szeptemberben megyek vissza műsort vezetni, addig Onyutha Judit helyettesít. A Baba rovatba viszont nagyon szívesen megyünk, már meg is beszéltük, hogy januárban, amikor már féléves lesz Máté, mint anyuka szívesen beszélek a tapasztalataimról - legyen szó akár etetésről, altatásról, bármiféle fejlesztésről.

Fotó: Dióssy Klári, MTVA/Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük