Détár Enikő meglepő dolgot árult el: ezért kellett évet ismételnie az iskolában
Détár Enikő nem azért ismételt évet, mert rossz tanuló volt, sokkal meglepőbb ok miatt járta kétszer az első osztályt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Détár Enikő évtizedek óta az egyik legkedveltebb színésznő hazánkban, olyan színházak társulatát erősítette, mint a Madách Színház, a Vidám Színpad vagy a Rock Színház, jelenleg pedig a Turay Ida Színház színpadán láthatják a nézők. Sikeres énekesnő is, valamint rengeteget szinkronizál, Demi Moore, Cher és Barbra Streisand is az ő hangján szólal meg számos filmben.

A szakmát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen sajátította el, ám nem mindig mentek gördülékenyen a tanulmányai, elárulta, hogy általános iskolásként kétszer kellett járnia az első osztályt.

Détár Enikő ezért ismételt évet

Szulák Andrea műsorában nosztalgiázott a gyerekkoráról, itt mesélte el, hogy miért kellett évet ismételnie. 

détár-enikő
Fotó: Life Tv/Nyugi!Köztünk marad

A korához képest már ötévesen nagyon érett volt, nagyapjától már ekkor megtanult olvasni. A településen, Kerecsen, ahol akkoriban éltek, nem üzemelt óvoda, így pedagógus édesanyja úgy döntött, hogy lánya egy évvel korábban kezdi meg a tanulmányait.

- Édesanyám elérte, hogy korengedménnyel elkezdtem ötévesen iskolába járni, de volt két négyesem, és ezzel nem volt elégedett. Azt gondolta, ennél jobban kell teljesítenem - mondta a Nyugi! Köztünk marad című műsorban.

- Megismételtem az első osztályt, hogy kitűnő legyek, de ez nem sikerült, mert annyira unatkoztam, az összes verset és feladatot tudtam fejből, hogy folyton kalimpáltam és hiperaktív voltam, úgyhogy ebben az évben is lett egy négyesem.

Arra is visszaemlékezett, hogy gyerekként hiányzott az életéből a stabilitás, mivel rengeteget költöztek édesapja munkája miatt. Agrármérnökként dolgozott, így folyton máshova helyezték, az 56 éves sztár 16 esztendős koráig hat különböző szolgálati házban élt a családjával. 

Détár Enikő rövid hajjal

Détár Enikőre a legtöbben hosszú, vörös hajú dívaként emlékszünk. A színésznő már tavaly nyáron megvált hosszú tincseitől, de a póthaj miatt ez sokáig nem volt feltűnő. A hazai sztárhölgyek közül a közelmúltban többen is levágatták hosszú hajukat. Képeken mutatjuk a látványos változást.

Ezt is szeretjük