Fotók: 48 éves lett Darnyi Tamás! Így néz ki most a legendás úszó
48. születésnapját ünnepelte Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszónk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. június 3-án ünnepelte 48. születésnapját Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok úszó. Széchy Tamás legeredményesebb tanítványa a 200 és 400 méteres vegyes úszásban az 1988. évi szöuli és az 1992. évi barcelonai olimpián is bajnoki címet szerzett, így négy aranyérmével máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpikon.

Négyszer nyert világbajnoki, nyolcszor Európa-bajnoki címet. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el. Ötször választották az év magyar sportolójává, 1991-ben az év európai sportolója lett, több mint 50-szer nyert magyar bajnoki címet, 1985-től örökös bajnok - ebben az évben vonult vissza.

Nős, felesége Jónás Rita, az RTL Klub egykori műsorvezetője, akitől két kislánya született, Csenge 2002-ben, Piroska 2004-ben. 1995-ben Darnyi Tamás elindította a nevét viselő úszóiskoláját, amelyben több ezer gyermek tanult meg úszni, köztük Gyurta Dániel is.

Emlékszel még a többi híres magyar úszóra is? Nézd meg, mennyit változott az évek során Darnyi Tamás, Czene Attila, Rózsa Norbert és Güttler Károly!

Egerszegi Krisztina 25 évvel ezelőtt

Tavaly ünnepelte kereken 40. születésnapját Egerszegi Krisztina, aki 1974. augusztus 16-án, Budapesten látta meg a napvilágot. Képes összeállításunkban a fiatal Egérről találsz fotókat, többek között egy 25 évvel ezelőtt készült felvételt a Kölyökidőből. Kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük