Friss fotón Darnyi Tamás - Az 51 éves úszólegenda most így néz ki
Darnyi Tamás is kilátogatott az úszó világkupa-sorozat budapesti rövidpályás versenysorozatára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Darnyi Tamást senkinek nem kell bemutatni, négy aranyérmével a mai napig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpikon. A 200 és 400 méteres vegyes úszásban az 1988. évi szöuli és az 1992. évi barcelonai olimpián is bajnoki címet szerzett. Négyszer nyert világbajnoki, nyolcszor Európa-bajnoki címet. Ötször választották az év magyar sportolójává, 1991-ben pedig az év európai sportolója lett, és több mint ötvenszer nyert magyar bajnoki címet. 1985-ben vonult vissza, tíz évvel később pedig elindította a nevét viselő úszóiskoláját, melyben több ezer gyermek tanult meg úszni, köztük Gyurta Dániel is. 1989-től a MOB tagja, és a Magyar Úszó Szövetség - MÚSZ - 2018. március 30-án megalakult Olimpiai Bajnokok Testületének - OBT - is tagja.  

Az 51 éves Darnyi Tamás természetesen részt vett az úszó világkupa-sorozat budapesti rövidpályás versenyén is, melyet csütörtöktől szombatig a Duna Arénában rendeztek meg, és amelyen negyven országból mintegy ötszázan indultak. 

darnyi-tamas
Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

A csütörtöki nap zárásaként egy különleges sztárfutamot izgulhattak végig a nézők, melyben az olimpiai legenda, Eric, az angolna ugrott medencébe olyan magyar élsportolókkal, akik érmeiket nem a medencében szerezték. Az afrikai úszó ötödik lett a számban, a sztárparádét Baji Balázs gátfutó nyerte meg Torghelle Sándor futballista előtt.

Az Angolna Futam részvevőinek Darnyi Tamás is szurkolt. A sztárfutamon Baji Balázs, Berki Krisztián, Liu Shaolin Sándor, Somfai Péter, Veréb István, Torghelle Sándor, valamint Eric, az angolna ugrott medencébe Hosszú Katinkával kiegészülve. A fotók a backstage-ben készültek. 

Ezt is szeretjük