10 éve népszerű sorozatsztár volt - Damu Roland ma alig tud megélni

Damu Roland szabadulása óta nem tudott színészként érvényesülni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Damu Rolandot éveken át láthatták a nézők a Jóban Rosszban című sorozat egyik főszereplőjeként. A 2005 februárjában indult szappanoperában Várnagy Előd étterem-tulajdonost alakította. 

A TV2 2011. január 12-ével megszüntette szerződését, miután a színész bántalmazás és nemi erőszak miatt négy és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. Három évet töltött börtönben, és 2015 áprilisában szabadult, színészi pályája azonban megtört. A kereskedelmi csatornával az elmúlt években nem állt szóba, most azonban  a Tények Plusznak exkluzív interjút  adott, amelyben jövőbeni terveiről is beszélt. 

Interjút adott a TV2-nek

Damu szabadulása után megpróbált új életet kezdeni. Felesége, Edina, akivel a börtönben házasodtak össze, 2016 áprilisában hozta világra kislányukat, Maját. A kapcsolat már a nő várandóssága alatt megromlott, a pár külön is vált.  

damu-roland
Fotó: TV2/Tények Plusz

Damu Roland két hónappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg. A színész ezzel kapcsolatban annyit nyilatkozott október elején, hogy gyógyszereket vett be, majd azokra alkoholt ivott. Tettében szerelmi bánat és alkotói válság is szerepet játszott. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Damu Roland a bírósági ítélet előtt nem csak ünnepelt sorozatsztár volt, színpadon is sokat szerepelt, és az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként tartották számon. Szabadulása után színészként hiába próbált visszatérni, éveken át pincérként dolgozott, hogy meg tudjon élni. 

- Az elmúlt négy évben Magyarországon készült legalább húsz film, indítottak legalább öt magyar sorozatot. Engem egyikbe sem hívtak még epizódszerepbe sem.  

damu-rolnad-tenyek-plusz
Fotó: TV2/Tények Plusz

- Nem vesznek engem körül nagyon-nagyon jóakaró és támogató emberek. Nekem nincsen szponzorom, menedzserem, mecénásom, nincsen senki, aki nekem segítene - mondta a TV2-nek adott exkluzív interjúban.

Damu Roland most abban reménykedik, hogy Én és én című önálló színházi estjével térhet vissza a színpadra, amelyben verseket szaval és gitárkísérettel énekel.

Damu Roland mindent egy lapra tett fel

Hetek óta próbál a darab rendezőjével, Tóth Ádámmal, akivel korábban is dolgoztak együtt az Édes Anna című musicalben. A Tények Pluszban azt mondta, bízik abban, hogy az emberek szeretni fogják az előadását, mert most mindent egy lapra tett fel ezért, hogy újra színészként érvényesüljön. A színházi bevételein túl más jövedelemre nem számíthat. 

damu-roland-estje
Fotó: TV2/Pénzt vagy éveket!

- Nem tudok mást csinálni emellett. Ez egész embert követel fizikailag, idegrendszerileg, érzelmileg, mindenhogyan. Emellett nem tudok civil foglalkozást űzni, mert ott van egy munkaidő és munkarend. Abba nem férne bele a próba, ha megint étteremben dolgoznék reggel tíztől este tízig - mondta az interjúban.

Damu Roland Én és én című önálló színházi estjét november 29-én mutatják be a Pesti Szabad Szalonban. A premiert a tervek szerint további előadások és országos turné követi. A bemutatót ugyanakkor nehezíti, hogy a Facebook letiltotta Damu Roland önálló estjének hirdetését. 

Magyar sorozatok szívtiprói egykor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott közel harminc év alatt Kárász Zénó, valamint azt is, hogy néznek ki a népszerű hazai sorozatok, a Szomszédok vagy a Kisváros egykori szívtiprói.

Ezt is szeretjük