Így néz ki most a Dallas Ewing-farmja - Friss fotókon Southfork
A Dallas című sorozat kultikus helyszíne még mindig nagyon szép.

southfork-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Dallas című sorozatot senkinek nem kell bemutatni. A Magyar Televízió 1990. december 28-án kezdte vetíteni, akkor, amikor Amerikában már majdnem befejeződött. 1997. október 24-ig adták, majd az RTL Klub sugározta, az M1 tévécsatornák pedig ismételték a szériát - igaz, a teljes sorozatot egyik tévéadó sem adta újra végig. 2008. szeptember 1-jétől a Story TV kezdte ismételni az egész szappanoperát. 

Az amerikai televíziós filmsorozat egy texasi olajmágnás család, a Ewingok hétköznapjait követi nyomon 13 évadon keresztül. A Dallas 1978-ban kezdődik a család birtokán, Southforkban, ami a mai napig a sorozat rajongóinak egyik zarándokhelye. A farmot Joe Duncan építette 1970-ben, majd 1978 és 1989 között itt forgatták a Ewing család otthonához kötődő külső jeleneteket és a szalonban történteket - később ezeket is egy stúdióban építették fel, így már nemcsak a belső, de a külső helyszínek is egy kaliforniai stúdióban kaptak helyet.

dallas

A ranch napjainkban rendezvény- és konferenciaközpontként működik, látogatói pedig számos érdekességet megtudhatnak a sorozatról. A farmot a sorozat magyar sikeréhez nagyban hozzájáruló szinkronstáb egy része is meglátogatta 1994-ben, nem sokkal karácsony előtt. Dallos Szilvia, Ellie, Szerencsi Éva, Samantha, Simorjay Emese, Pamela, Szabó Gyula, Clayton magyar hangja, valamint Hazai György szinkronrendező, Szőnyi István asszisztens, illetve Csáki Vera gyártásvezető vehetett részt az úton.

- A házban úgy jártunk-keltünk, mintha "otthon" lennénk. Nem csoda, hiszen hat éven keresztül mindennap "megfordultunk" Southfork Ranchen.  (...) Tíznapos utunk legnagyobb szomorúsága az volt, hogy szervezési hiba miatt nem jöhetett létre a találkozás az eredeti szereplőkkel - mesélte Dallos Szilvia A szinkronizálás története című, 2005-ben megjelent könyvében.

Nemrég az egykori szépségkirálynő, Polgár Kriszta is ellátogatott családjával Southforkba. Gyerekkora egyik kedvenc sorozata volt a Dallas, már csak azért is, mert péntekenként, a sugárzás napján ébren maradhattak este kilencig. Férjével és két gyermekükkel tavaly költöztek az Egyesült Államokba, mert férjének Houstonban egy kihagyhatatlan szerződést ajánlottak. 

Polgár Kriszta a Facebok-oldalán számos felvételt is megosztott a Dallas kultikus forgatási helyszínéről. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki napjainkban Southfork.

Ezt is szeretjük