Így néz ki most Csűrös Karola, a Szomszédok Etusa
Idén tölti be a 74-et
Csűrös Karola mögött már több mint fél évszázados karrier áll, ám fiatalosabb, mint valaha.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csűrös Karolát a Szomszédok című sorozatban szerette meg az egész ország, amiben ő alakította Szikszay Etust. Karaktere nagyon fontos szerephez jutott Mágenheimék életében, hiszen a család, illetve a tinédszer Julcsi gondjait az esetek többségében a keramikus nagyi oldotta meg, akinek mindig volt egy-egy hasznos tanácsa.

Képek: szuret.blog.hu, Europress

Habár a 73 éves Csűrös Karola országos szintű népszerűségét a nyolcvanas évek végén kezdődött teleregénynek köszönheti, akkor már közel két évtizede volt a színészi pályán. 1936. november 6-án született Budapesten, a diplomáját pedig 1959-ben szerezte meg a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

Gyermekszínházban is vendégszerepelt

A pályafutását a győri Kisfaludy Színháznál – mai nevén Győri Nemzeti Színház – kezdte, 1962-től kezdődően pedig a budapesti Madách Színház tagja. 1962 és 1972 között pedig rendszeresen szerepelt a Bartók Gyermekszínházban, ahol sok apróságnak szerzett kellemes perceket.

Tehetségének köszönhetően sikerült kitörnie a kezdeti naiva-szerepkörből, és nemzedékének egyik legjobb karakterszínésze lett, akinek a játékát precíz kidolgozottság jellemezte. Műfajtól és kortól függetlenül szinte bármilyen előadásban helytállt, legyen szó akár egy Shakespeare-, Gogol- vagy éppen Sarkadi-darabról.

Számos mellékszerep fűződik a nevéhez

Első filmszerepét 1957-ben kapta, egyik legemlékezetesebb alakítását pedig az 1960-as Két emelet boldogság című vígjátékban láthattuk. Számos magyar film epizódszerepét bízták rá, feltűnt például A Noszty fiú esete Tóth Marival, a Katonazene, a Tücsök, a Patyolat akció és a Ketten haltak meg című alkotásokban.

Több mint fél évszázada tartó munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, Csűrös Karola megkapta ugyanis az Erzsébet- és a Déryné-díjat.

Az ezredfordulót követően pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, valamint az érdemes művészeknek járó díjat vehette át.
Ezt is szeretjük