Csisztu Zsuzsa 4 hónapos terhesen is vállalta! Nézd meg, mit
A beteg gyerekekért
Csisztu Zsuzsa sztárokkal látogatott el a beteg gyermekekhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csisztu Zsuzsa számtalan jótékonysági kezdeményezést támogat, így nagykövete többek között a Danone Kft. Tegyünk Együtt a Gyermekekért - TEGY - programjának.

Dombi Rudolf, DJ Dominique és Csisztu Zsuzsa
Rúzsa Magdi

A 42 éves televíziós műsorvezető számára nem volt kérdés, hogy négy hónapos terhesen is ellátogat-e a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára.

Elszorul a szíve

TEGY-nagykövetként többször járt már a gyermekklinikán, és jó érzés volt látnia, milyen gondoskodó légkör uralkodik az osztályokon.

- Hamarosan többszörös anyukaként mindig elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy ilyen súlyos betegségek kapcsán mekkora küzdelmet kell megvívnia egy családnak - mondta az egykori tornászbajnok sportriporter.

A Tűzoltó utcai gyermekklinikán, vagyis a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján évente közel 100 új daganatos gyermeket kezelnek. Közép-magyarországi centrumként az ország nagy részéről érkeznek ide kis betegek, az összes új daganatos gyerekek mintegy 40%-a.

Csisztu Zsuzsa mellett DJ Dominque is a kezdetektől nagykövete a Danone Kft. társadalmi támogató programjának. Vele együtt az október közepén tett látogatásra az olimpiai bajnok kajakpáros, Dombi Rudolf és Kökény Roland  is elkísérte a műsorvezetőnőt.

11 millió forint gyűlt össze

Rúzsa Magdi és Király Viktor is a TEGY nagykövetei. Ők október végén szereztek örömöt jelenlétükkel az Egyesített Szent István és Szent László kórházban kezelt daganatos beteg gyerekeknek.

- Sok emberen csak úgy átmegy ez a hír, és nem gondolnak bele, hogy mennyire nehéz küzdeni ezekkel a betegségekkel, különösen a gyerekeknek - nyilatkozta az énekesnő.

- A korábban hatalmasnak tűnő személyes problémák is átértékelődnek az ilyen események után. Mivel sajnos a családomban is volt hasonló megbetegedés, kötelességemnek érzem odaállni egy olyan program mellé, amely ilyen mértékben segíti a gyermekek rehabilitációját - ezt már Király Viktor mesélte.

Az idei Tegyünk Együtt a Gyermekekért program már lezárult, ennek eredményeként a Danone Kft. összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, így az elmúlt évek támogatása összesen 274 millió forintra emelkedett.

Az idei programban összegyűlt pénzösszeg elsősorban és kiemelten támogatja a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjuk együttes lelki rehabilitációját, emellett továbbra is biztosítja majd, hogy a tavalyi évben létrehozott táplálkozási teamek munkája folytatódhasson.

Fotó: Kárpáti Balázs, Kókai Máté

Ezt is szeretjük