Nehéz eligazodni az érzelmek között - Csisztu Zsuzsa élő adásban vallott félelmeiről
Csisztu Zsuzsa szerint a jó anya-fia kapcsolat sok mindenen elbukhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egykori sportolónő, Csisztu Zsuzsa nem tagadja, hogy a gyereknevelés általában és négyéves kisfia, Krisztián olykor nagyon komoly feladatok elé állítják őt.

A sportriporterként is sikeres magyar sztármami az RTL Klub Csak Csajok műsorának vendégeként beszélt az anyaságról és a gyereknevelés buktatóiról.

Ügyel az érzelmi kötődésre

A műsorvezető, Keleti Andrea és csinos beszélgetőtársa a gyerekek érzelmi fejlődése kapcsán kezdték el feleleveníteni saját lurkóiknál tapasztalt élményeiket.

- A fiam, aki most áprilisban lett négyéves, egy csoda. Amit lát maga körül a gyerek, ami éri, az mind hatással van rá. Ahogy nyiladozik az értelme a világra, egyre inkább látom rajta az érzelmi hatásokat - mesélte a népszerű tévés.

Zsuzsa azt is kifejtette, hogy gyakorló anyukaként ő azt látja a legnagyobb problémának, hogy a gyerekek könnyen elidegenednek. A számítógépezés, az internetezés, a mobiltelefonálás mind magányos tevékenységek, emiatt szerinte a gyerekeknek kevesebb a valódi, fizikai kapcsolatuk a külvilággal.

A gyereknevelés komoly rejtvény

Úgy véli, anyaként az a legfontosabb feladata, hogy ezt az egyensúlyt valahogy megteremtse. A szakemberek és anyukák szerint is fontos, hogy a gyerkőc megtanulja egyrészt kifejezni saját érzéseit, másrészt értelmezni másokét.

- Olyan világot élünk, amikor kevés a személyes kommunikáció. Úgyhogy komoly rejtvény, hogy egy gyereket az ember úgy neveljen fel, hogy eligazodjon az érzelmek közt - vallotta meg őszintén a sztármami.

A 41 éves anyuka, aki férje dr. Ketskés Norbert és kisfia mellett saját bevallása szerint is élete legboldogabb korszakát éli, sokszor szerepjátékkal oldja meg a konfliktusokat. Óvodás lurkója egyébként maga talált rá erre a kreatív megoldásra, amikor kedvenc plüssfigurájával, a Kisvakonddal kezdte megtárgyalni az aznapi történéseket.

- De ami a legfontosabb, hogy otthon is foglalkozzunk vele minden nap, akár csak öt percet is. Ennyi elég, hogy kinyíljon számára egy új világ - összegezte elveit Zsuzsa, aki májustól a Mokka műsorvezetőjeként fogadja majd a korán kelőket.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük