Ez aztán ciki! A magyar színésznőt nem ismerte fel a második randin a pasi

Réti Adrienn színésznővel a párkapcsolatokról beszélgettünk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Létezhet-e kínosabb szituáció egy srác számára, mint az, ha olyan lányt próbál felcsípni, akit nem ismer meg? A Chili vagy Mango sorozat főhőse, Zénó ebből próbálja kidumálni magát az első epizódban. A helyzetet jó adag iróniával kezelő lányt Réti Adrienn alakítja, akivel a párkeresésről beszélgettünk.

- A Chili vagy Mango sorozat első epizódjában magabiztos nőt alakítasz, akivel senki nem mer kikezdeni, kivéve a főszereplőt, Zénót - ám kiderül, hogy valójában már ismeritek egymást, csak éppen Zénó nem emlékszik rád. Mennyire hasonlít hozzád az általad játszott karakter és ismerős ez a szituáció?

- Akárcsak a sorozatbeli karakteremnek, nekem is van kutyám, és rám is jellemző az a fajta ironikus, cinikus, kicsit csipkelődő stílus. Szerencsére ilyen helyzetben még soha nem voltam, nagyon kínos lehet. Szerintem egyből felállnék és hazamennék.

Olyan viszont már volt, hogy egy srác összekevert egy kolléganőmmel. Ugyanabban a buliban voltunk, elkezdett udvarolni neki, és aztán velem folytatta ott, ahol ők abbahagyták. Én meg persze nem értettem, hogy mi ez az egész. Aztán a kolléganőmmel összeraktuk, hogy mi történhetett. Rettentően vicces volt, de persze nyilván jó adag alkoholra is szükség van ahhoz, hogy valakinek ilyen szinten ne essen le az, hogy fél órával ezelőtt még másnak csapta a szelet.

- A sorozat a vakranditól a duplarandiig különféle randihelyzeteket mutat be. Te próbáltad már közülük valamelyiket?

- Még gimiben viccből kipróbáltam a netes ismerkedést, és sajnos csalódtam. Azok alapján, amit a srác a chaten írt magáról, azt hittem, hogy milyen okos, értelmes fiú, mennyi érdekes gondolata van, de amikor találkoztam vele, egészen más volt, nem alakult úgy a beszélgetésünk, mint amikor chateltünk. De ez csak az én saját tapasztalatom, ismerek olyanokat, sőt, két olyan ismerősöm is van, aki az interneten találta meg a párját, és hosszú ideje együtt vannak. Az egyikük színésznő, egy megfontolt, komoly nő, aki nehezen ismerkedett, hiszen egy zárt, szűk körben mozog. Neki bejött a netes párkeresés.

Ha jobban meggondolom, ez szinte mindenkivel így van, mind egy szűk körben éljük az életünket, és ha az ember éppen párt keres, megpróbál kilépni ebből, szórakozóhelyeken, ismeretlen közegben ismerkedik, de ez olyan erőltetett tud lenni.

- Szívesen randevúznál olyan helyen, mint a Chili vagy Mangóban?

- Egyáltalán nem, mert nekem fontos, hogy ismerjem a helyet, ahol találkozunk, vagy legalábbis legyen róla egy előzetes képem, és bár a sorozatbeli karakterem törzsvendég ebben a klubban, én nem nagyon járok ilyen stílusú helyekre.

Kifejezetten randizáshoz szerintem sokkal jobb valamilyen kötetlenebb, nem annyira egyértelmű randihelyszínt választani, mert azért ez egy feszült szituáció, megismerkedni valakivel. Éppen ezért fontos nekem, hogy olyan helyen találkozzunk, ahol otthonosan mozgok, ismeretlen terepre nem szívesen megyek, ha randira készülök. Ha viszont a barátaimmal találkozom, tehát nem egy romantikus randevúról van szó, akkor szeretek velük együtt felfedezni olyan helyeket, amiket korábban kinéztem.

- Sokan - férfiak és nők is - bennragadnak az egyéjszakás kalandokban. Ennek szerinted mi lehet az oka?

- Szerintem a félelem. Félelem és menekülés a kötöttségektől, a felelősségtől. Ha az ember együtt tölti valakivel az éjszakát, szerez magának egy egyéjszakás élményt, de nem kell megismernie a másikat, nem kell fölkelni neki reggelit csinálni, este nem kell találkoznia vele. Természetesen nem akarok ítélkezni azok felett, akik így élik az életüket, hiszen annyi oka lehet annak, hogy miért vágyik valaki erre, de számomra ez a fajta életstílus semmilyen fejlődési lehetőséget nem kínál, nem érzem azt, hogy gazdagabbá, teljesebbé válhatnék általa.

A szerelem nagyon sok harccal, kompromisszummal jár. Igen, valóban rizikó elkezdeni járni valakivel, mert előbb-utóbb problémák, konfliktusok lesznek, ahogy két ember kezd összecsiszolódni. Ehhez képest mennyivel kényelmesebbnek tűnhet az is, ha valaki csak egy-egy vacsorára, vagy pár hetente egy éjszakára találkozik a másikkal, és megspórolja az együttéléssel járó kellemetlenségeket.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A mai, felpörgött világ lépten-nyomon azt üzeni, hogy ahogy az életben mindent, a kapcsolatokat, a partnereket is hajtani kell, ha nem tetszik valami, egyből lépjünk tovább. Számomra ettől az egész olyan reménytelenné válik, hogy bárki bármikor megkapható. Hentesáru jellege lesz az egésznek, és nagyon nem az lenne a cél.

- Van kedvenc filmed, ami a párkeresésről szól?

- Nagyon szeretem az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmet. Egyszerre romantikus és szívszorító, ahogy újra meg újra egymásba szeret a főszereplő lány és fiú, és visszatalálnak egymáshoz.

Ezt is szeretjük