Ilyen a pasi, aki csak egyéjszakás kalandot keres!

A fiatal színész most felfedi

Poroszlay Kristóf megmutatja, milyen az egyéjszakás pasi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Milyen egy menő ételkritikus élete, aki minden este más lánnyal randizik? Hogyan lehet a legnagyobb sikerrel befűzni a lányokat és elkerülni a lebőgést? A Chili vagy Mango romantikus vígjátéksorozat főszereplőjét alakító Poroszlay Kristófot kérdeztük a karakteréről, az egyéjszakás kalandokról, valamint azokról a srácokról, akik a szakmai érvényesüléshez is a nőket használják fel.

- Zénó, a Chili vagy Mango főszereplője a karrierje csúcsán álló, magabiztos, nagydumás ételkritikus, aki hosszú távú kapcsolat helyett az egyéjszakás kalandokat keresi, és azokba az éttermekbe szervezi a randevúit, amelyekről kritikát ír. Mennyire hasonlít rád Zénó karaktere?

- Semennyire. Zénó a szöges ellentétem. Semmilyen szinten nem tudok azonosulni azzal, ahogy a lányokkal viselkedik. Nem értek egyet a módszereivel, és soha nem is vágytam arra az életformára, amit Zénó választott magának. Enni azért persze szeretek, bár sajnos nekem nem áll módomban olyan sokszor étterembe járni, mint a sorozatbeli karakteremnek.

Szeretek jókat enni, viszont azt hozzátenném, hogy finnyás is vagyok. Az egyik epizódot például egy japán étteremben forgattuk, és akkor ettem először és utoljára szusit. Az a forgatás gasztronómiai szempontból kikészített.

- Ezek szerint te elítéled az ilyen csajozó srácokat?

- Nem ítélem el őket, mert mindenkinek szíve joga úgy élni, ahogy szeretne. Ezen a ponton talán bevallhatom, hogy az igazsághoz az is hozzátartozik: soha sem tudtam csajozni. Ez nekem soha nem ment. Barátnőm azért szerencsére mindig volt, de inkább engem csípnek fel a csajok, nem pedig én őket.

Ebből adódik az is, hogy nem igazán szoktam randizni. Az első és utolsó randevúm szerintem gimnazista koromban lehetett. Kudarc lett belőle. Nem sült el túl jól, iszonyatosan be voltam rezelve, és végül nem is jött össze a dolog a lánnyal. Mindig is féltem az ilyen helyzetektől, ezért sem kerestem ezeket. A könnyebb utat választottam: hagytam, hogy a lányok szedjenek fel engem.

Szerencsére ez mindig úgy alakult, hogy éppen azok a lányok szedtek fel, akiket én is szerettem volna, csak túl béna voltam hozzá. A randizáshoz kissé túl antiszociális vagyok. Szórakozóhelyeken például biztos, hogy soha sem ismerkednék. Nem tudom elképzelni magamról, hogy meglátok egy csajt, és csak úgy odamegyek hozzá, hogy megpróbáljam felcsípni. Fontos számomra, hogy többször is találkozzam vele, hogy abban a közegben ismerjem meg, amiben otthonosan mozgok.

- Színészként mi a nehezebb? Olyan karaktert játszani, aki hasonlít hozzád vagy olyat, aki teljesen más, mint te magad?

- Úgy gondolom, mindig nehezebb olyan karaktert játszani, akivel sok a közös vonásod, akinek a személyisége közel áll hozzád, mint azt, aki az ellentéted.

Az egy dolog, hogy a rendező megnéz egy szerepre, és úgy gondolja, hogy jó leszel ennek vagy annak a karakternek, esetleg még az is felmerül benne, hogy a személyiséged hasonlít ahhoz a karakterhez, akit keres. De ez csupán az ő elképzelése. Én nem látom magamat kívülről, ezért egy ilyen karakter megformálása, megteremtése számomra jóval összetettebb feladatot jelent.

- A Chili vagy Mango minden epizódjában más lánnyal randizol. Melyikük áll legközelebb az ideálodhoz vagy típusodhoz?

- Nincs zsánerem, eddig minden barátnőm másmilyen volt. Számomra nem az a lényeg, hogy mondjuk zöld szeme vagy szőke haja legyen egy lánynak, nem ez számít. Az a fontos, hogy egy lány személyisége megfogjon.

- A második epizódban Fullajtár Andreával játszol együtt, aki a főnöködet, a magazin keménykezű főszerkesztőjét alakítja. Annak érdekében, hogy címlapra kerülhessen, Zénó megpróbálja elcsábítani a főnökét. Mit gondolsz az érvényesülésnek ennek a módjáról, akár fiú, akár lány az illető, aki ezt választja?

- A korkülönbséggel semmi gondom nincs, viszont azzal már annál inkább, ha valaki érdekből akar ilyen viszonyt kezdeni. Soha nem lennék rá képes, és szerencsére a környezetemben sem akad olyan, aki erre vetemedne. Megválogatom a barátaimat, és olyanokkal nem kezdek, akikben akárcsak a gondolata is felmerül annak, hogy ilyet tegyen.

A magyar műsorvezető elszerette kollégája barátnőjét

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Zénó ételkritikusként nem bánik kesztyűs kézzel azokkal az éttermekkel és cukrászdákkal, ahol jár, és meg meri mondani a véleményét, még akkor is, ha éppen egy nagy múltú, tiszteletet parancsoló cukrászdával szemben kritikus. Te mennyire vagy szókimondó hasonló helyzetekben?

- Ez talán az egyetlen dolog, amiben mégiscsak azonosulni tudok Zénó karakterével. Nem gondolom, hogy csak azért, mert valaminek akkora neve van, megengedheti magának, hogy hibát vétsen. Ha valóban fontos ügyről van szó, ami nekem számít, akkor én is hangot adok a nemtetszésemnek.

- Zénó is elköveti az egyéjszakás kalandokra hajtó férfiak örök vétségét. Megpróbál felszedni valakit, akit már ismer, és a lány, akit Réti Adrienn alakít, persze nagyon jól tudja, hogy Zénó kicsoda, a srácnak viszont fogalma sincs róla. Te mit tennél Zénó helyében?

- Nem próbálnám menteni a dolgot, de az eddig elmondottak alapján sejtheted, hogy esélytelen, hogy ilyen helyzetbe kerüljek. Kizárt, hogy ne emlékezzek valamelyik volt csajomra.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük