Durván beszólt a műsorvezető! A kamerák előtt alázta meg a segítségét kérőt
Bereznay Tamás már az első adásban megríkatta a résztvevőket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Új gastroreality műsort indít a TV2, A konyha ördögének csapatát Bereznay Tamás séf vezeti. Már az első részben kiveri a biztosítékot a műsorvezető, a zirci panzió tulajdonosa alig tudja megvigasztalni síró szakácsnőjét.

Az egykor sikeres családi vállalkozásként működő Jeskó Panzió Zircen a csőd szélére jutott. A tulajdonosnak arra sincs pénze, hogy külön pincért fizessen, így ő szolgálja ki az étterembe betérő Bereznay Tamást, aki az első perctől minden apró részletre figyel.

Drámai pillanatok

A séf ugyanis A konyha ördögében nem csupán az étlapot és a konyhát rázza gatyába, hanem teljes szemléletváltásra törekszik, és az éttermek külseje is modernebb lesz a négynapos átalakítás végére.

Drámai pillanatokban nem lesz hiány, az őszinteség, a problémákkal való szembesítés nehéz pillanatokat okozott már az első forgatási helyszínen is, ahol mindössze pár óra leforgása alatt az egyik szakácsnő zokogni kezdett Tamás véleményét hallva.

- Érzékeny lelkületű ember vagyok, nem szoktam káromkodni, ordítozni, de ha olyan a szituáció, akkor felemelem a hangom, és határozottan elmondom a véleményem.

Nem lehet finomkodni, négy nap alatt kell teljesen átalakítanunk az éttermeket, a konyhától kezdve a személyzet hozzáállásán át a külsőségekig, nincs idő a mellébeszélésre. A zirci Jeskó Panzióban is voltak feszült pillanatok, sírás is, és ez a továbbiakban sem lesz másképp. Egy azonban fontos, engem a segítő szándék vezérel - árulta el Bereznay Tamás, aki nem riad vissza attól, hogy kíméletlen kritikát fogalmazzon meg.

- Már az első adásban is kiderül, hogy melyek azok a tipikus hibák, amiket a legtöbb étteremben elkövetnek. Szerintem felháborító, hogy félévente nem cserélik az étlapot, nincs szezonalitás, és a konyhákban ott van az ételízesítő és a szárított petrezselyem, amit legszívesebben kitiltanék mindenhonnan. A kényelem nagy úr, pedig egy kis bátorság csodákra képes, nem kell félni a változástól. A másik sarkalatos pont a tisztaság, pontosabban annak hiánya. Tanulságos képsorok lesznek minden adásban, azt megígérhetem - tette hozzá a séf.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük