Váratlanul elhunyt Benkő Dániel - A lantművészt hirtelen rosszullét után érte a halál
Benkő Dániel 72 esztendősen hunyt el.

Benkő Dániel, az ország egyik népszerű lant- és gitárművésze váratlanul hunyt el, a szomorú hírt a Ripost közölte először.

A bulvárlap szerette volna telefonon elérni a művészt egy interjú erejéig, ám a mobilját egy barátja vette fel, ő közölte, hogy a zenész nemrégiben életét vesztette. Mint kiderült, egyik pillanatról a másikra lett rosszul, de hiába próbáltak segíteni rajta a mentők, sajnos nem tudták megmenteni az életét.

benko-daniel-cover
Fotó: TV2/Mokka

Benkő Dániel 72 éves volt. 2019 februárjában a Lokál még arról írt, hogy nagy erőkkel készül a maratonra. Mint köztudott, a zenész a futás szerelmese volt.

- Tizennégy éves korom óta már annyit futottam, hogyha azt összeadnánk, akkor az egyenlítő mentén egyszer már körbeértem volna a Földet. Ez nem kevesebb, mint 44 ezer kilométert jelent - nyilatkozta akkor.

Zenészként is nagyon tehetséges volt, miután elvégezte a Zeneművészeti Főiskolát, Angliában vett részt lant mesterkurzuson, a '70-es években a Zeneakadémia lantprofesszora lett. Karrierje alatt számos albuma jelent meg, a legutolsó 2009-ben Szerenád címmel. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át 1998-ban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük