Ezért lett öngyilkos az Indul a bakterház Bendegúza?
Az egész ország gyászolja
Olvasztó Imre halála az egész országot megrázta.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész ország gyászolja a kultikussá vált Indul a bakterház című film Regős Bendegúzát egykor megformáló Olvasztó Imrét, akit 2013. július 13-án, szombaton reggel holtan találtak a Fót és Csomád közötti erdőben.

A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, azonban a tragédia okával kapcsolatos találgatások már megindultak. A hírek szerint elbúcsúzott családjától, mielőtt véget vetett életének.

Az okokat találgatják

Bár korábban boldog családi életet élt, a Blikk információi szerint - a szomszédok beszámolóira hivatkozva - ez az utóbbi időben megromlott, a házra eladó tábla került, és a férfi szombat reggel is feldúlva távozott a közös otthonból, ahol feleségével és három gyermekével élt együtt.

A bulvár napilap szerint a férfi az első elhagyatottabb, erdős lehetőségnél letért az útról, leparkolt, majd felakasztotta magát.

Olvasztó Imre az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként Regős Bendegúzt alakította. Több mint háromezer kamasz fiú közül választották ki a szerepre.

A ma már kultuszfilmnek számító alkotást Mihályfy Sándor rendezte Rideg Sándor regénye alapján, a főbb szerepeket Olvasztó Imre mellett Koltai Róbert, Horváth Teri és Haumann Péter játszotta.

Bár sokak szerint tehetsége nélkül a film sem lett volna siker, és próbálták rábeszélni a színjátszásra, a színészet világa nem érintette meg, felnőttként a nyomdaiparban helyezkedett el.

Nem ismerte szüleit

- Eltelt 6-8 év, amikor megtaláltak egy-két kisebb szereppel, és kértek, hogy vállaljam el. Hellyel-közzel meg is csináltuk, de nem nagyon tetszett a dolog - mesélte néhány éve a Fókusz riporterének.

Olvasztó Imre 1966. november 29-én született Gödöllőn. Szüleit nem ismerte, nyolc hónaposan került intézetbe, Pomázra. Három éves korától nevelőszülőnél, egy idős néninél nevelkedett Szentlőrinckátán.

Családja és rokonai mellett Olvasztó Imrét színésztársai gyászolják, nem utolsósorban pedig egy egész ország: számos internetes fórumon fejezik ki részvétüket mindazok, akik szerették karakterét, nem egy helyen említették meg, hogy Bendegúz halálával egy generáció gyermekkora is végleg lezárult.

A baktert játszó Koltai Róberttel a filmforgatás óta eltelt 30 évben - ha nem is szorosan -, de tartották a kapcsolatot. Olvasztó Imre sokszor ment el a színházba, hogy megnézze a színészt egy-egy darabban.

- Amikor megismertem a forgatáson, akkor azt gondoltam róla, ő egy őstehetség. Így képzeljük el a meséknek a csodálatos népi gyerekhősét. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy előbb eltávozik. Amikor legutóbb találkoztunk, egy kicsit komoly, de boldog ember benyomását keltette, mindene volt a családja - mondta Koltai Róbert a Fókusznak.

Fotó: Indul a bakterház, mandarchív, RTL Klub/Fókusz

Lead-kép: Indul a bakterház

Ezt is szeretjük