Már járni is alig tudott - Barta Sylvia súlyos betegségéről mesélt
Barta Sylvia hétköznapjait megkeserítette az autoimmun betegsége.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barta Sylvia, a TV2 mindig csinos és mosolygós időjósa napjainkban majd' kicsattan az életörömtől, pedig volt olyan időszak az életében, amikor súlyos fájdalmakkal kellett megküzdenie, már a mozgás és a járás is nehézséget okozott számára. Az arthritis nevű autoimmun betegségéről, illetve arról, hogyan sikerült újra a rendszeres testmozgást az életvitelébe beépítenie, a Mokka című műsorban vallott.

A 49 éves tévés néhány évvel ezelőtt még attól rettegett, hogy lebénul, és kerekesszékbe kerül.

- Egy gyógyíthatatlan autoimmun betegséget diagnosztizáltak nálam, ami olyan állapotba taszított, hogy mozogni, járni alig tudtam.

Egy tollat nem tudtam megfogni a kezembe, és írni vele,

úgyhogy komoly nehézségeim voltak, mert mindig is sportoltam korábban. Azt, hogy az alapvető mozdulatok fájdalommal járjanak, illetve ne is tudjam kivitelezni, ez számomra elképzelhetetlen volt - vallotta be. 

barta sylvia tv2
Fotó: TV2

Nagyon nehéz volt megélnie ezt az időszakot, hosszú út elé nézett. Szerencsére a gyógyszeres kezelés hatott, így sokat javult az állapota. A rendszeres testmozgás nagyon hiányzott neki, kereste is a lehetőséget, milyen mozgásformát tudna végezni, ekkor ajánlották neki a zumbát, ami mára az élete részévé vált.

Barta Sylviának, miután újra mozogni szeretett volna, a zumbát ajánlották. Ma már oktatóként is dolgozik.
Barta Sylviának, miután újra mozogni szeretett volna, a zumbát ajánlották. Ma már oktatóként is dolgozik.
Fotó: TV2/Mokka

- Lejöttem az első zumbaórára, épp csak léptem egyet jobbra, és egyet balra, de maga a hangulat, a jó zenék annyira magával ragadóak voltak, hogy úgy döntöttem, én is szeretnék ezzel foglalkozni. A zumbának van egy olyan irányzata, mely kifejezetten olyan embereknek való, akik már kímélik az ízületeiket tudatosan, vagy azért, mert volt már vele bajuk, vagy csak elővigyázatosságból. Ezt az irányzatot csinálom én - tette hozzá.

Bemondónők egykor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy festenek napjainkban a Magyar Televízió népszerű bemondói.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük