Barta Sylvia betegsége miatt már aludni sem tudott - Elviselhetetlen fájdalmai voltak
Barta Sylvia ma már az Arthritis Alapítvány nagykövete.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barta Sylvia, a TV2 egykori és 2018 ősze óta újbóli időjósa 14 év kihagyás után tért vissza a képernyőre. Az elmúlt csaknem másfél évtized alatt zumba- és aerobikoktatóvá vált 48 éves kétgyerekes édesanya őszintén vallott Joshi Bharatnak 2004-ben kialakult betegségéről.

Barta Sylviát már lányai - a 14 éves Zsófia és a 12 éves Dorka - megszületése után támadta meg az arthritis. Az autoimmun betegség, ha nem veszik észre időben, vagy nem foglalkoznak vele, mozgáskorlátozottsághoz vezet.

barta-sylvia-840
Fotó: FEM3 Café

- Nehéz és fájdalmas volt az út, de ez mind hozzátett a személyiségemhez, így sokkal érettebben és tapasztaltabban állok az élet kihívásai elé.

Ez a betegség sok mindenben megerősített, sőt a helyes útra terelt. Előtte kevésbé figyeltem magamra.

Amikor a betegség jelentkezett, elgondolkoztam, hogy vajon miért pont velem, miért ilyen fiatalon, és miért egy ilyen típusú betegség, ami mozgáskorlátozottsághoz vezet, hiszen mindig is sportos voltam - mesélte a műsorban.

Barta Sylvia, aki ma már az Arthritis Alapítvány nagykövete, elmondta, hogy fájdalmai miatt már nem tudott megfogni egy tollat, felvágni egy szelet húst, befűzni a cipőjét vagy befonni a kislánya hosszú haját. Éjszaka pedig, amikor végre pihenhetett volna, a fájdalmak miatt képtelen volt rá.

- A gyógyuláshoz kellett az orvosi kezelés, de önmagában kevés lett volna. Szükség volt az elszántságra, a hitre és a szeretetre. Éreztem, hogy a környezetem - a férjem, a gyerekeim, az édesanyám - szeret, hogy szükségük van rám, hogy akarják, hogy meggyógyuljak. Ez mind erőt adott ahhoz, hogy jobban legyek, hogy a mozgás öröme apránként újra része lehessen az életemnek. A betegségemnek köszönhetően lettem végül edző. Végeredményben fantasztikus kapukat nyitott meg előttem - vallotta be a 48 éves sztár.

Ezt is szeretjük