60 fölött is elképesztően fiatalos Bánsági Ildikó
Régi és új képek
Kossuth-díjas színésznőnk 62 évesen is remek formában van, szinte alig változott fiatalkora óta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bánsági Ildikó hazánk egyik legelismertebb színművésznője, aki hatvan fölött is kirobbanó formáját hozza, a színpadon a mai napig aktív.

A színészi pályán 19 éves korában indult el a Nemzeti Színház stúdiósaként, majd felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára.

Debrecenben kezdte

1972-es diplomázása után Debrecenbe szerződött, majd egy év után visszatért a fővárosba, és egyik színház után a másik színpadán bizonyította tehetségét.

Játékára és különleges szépségére a filmrendezők is felfigyeltek, szerepet kapott Szabó István 1979-es Bizalom című filmjében, valamint az Oscar-díjas Mephistóban is.

A színház és a filmezés mellett jellegzetes orgánuma külföldi mozikban és sorozatokban is felcsendül, a Sírhant művekben ő magyarosította a főszereplő családanyát, de Meryl Streepnek is többször kölcsönözte már hangját.

Megőrzi szépségét

A gyönyörű színésznő két gyerek után is odafigyel magára, az Elle magazinnak korábban így nyilatkozott:

- Nem vagyok egy magas, vékony alkat. Főleg a szülések után rám rakódott néhány kiló túlsúly. De teszek ellene, rendszeresen járok tornázni, és ezért karban tudom tartani ezt a problémát.

- Olvastam egyszer, hogy a tojásfehérje csodákat tesz a bőrrel. Én is gyakran alkalmazom. Felverek villával két tojásfehérjét, és az arcomra kenem. A szememre két szelet uborka kerül. Öt perc múlva mintha kicseréltek volna - avatta be az olvasókat praktikáiba.

Bánsági Ildikó hatvan felett is rendszeresen játszik: élőben a Móricz Zsigmond, a Thália és az Új Színház színpadán találkozhat vele a közönség.

Fotók: Europress

OLVASD EL EZT IS!

julie christie lead
  • julie christie
  • olivia newton-john

3 kortalan sztárbombázó 60 fölött

Ezt is szeretjük