Élő adásban vallott rákos betegségéről a magyar sztár
7 hónapig küzdött a gyilkos kórral
Balzsay Károly a rákkal folytatott küzdelméről beszélt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Balzsay Károly az RTL Klub ma reggeli műsorában vallott a nyirokmirigyrákkal folytatott küzdelméről.

A 35 éves visszavonult profi ökölvívó világbajnok februárban szembesült azzal, hogy limfómája van. Amikor márciusban a nyilvánosság elé állt betegségével, az egész ország drukkolt a felépüléséért.

Nyirokmirigy rákkal küzdött

- A rosszindulatú nyirokmirigy teleszórta az egész testemet, a csontvelőben és különböző helyeken meg lehetett találni egy-két centis gócokat - mondta a 8:08 - Minden reggel mai adásában. .

Amikor az orvosok közölték vele a diagnózist, a felesége kétségbeesett, a sportoló pedig amiatt aggódott, hogy mi lesz Tündével és két kicsi lányukkal, ha esetleg nem sikerül felgyógyulnia.

A nagyobbik gyereke, a hétéves Hanna akkor ijedt meg, amikor kihullott édesapja haja, a hároméves Jázmin szerencsére még nem fogta fel igazán, milyen beteg is az apukája.

- A kezelések egy kicsit megviseltek, amiknek hál’ Istennek június 5-én vége lett, és most, szeptember elején volt egy lezáró, kontroll CT-vizsgálat, ami teljesen negatív, tünetmentes volt - újságolta a jó hírt 

Legyőzte a gyilkos kórt

Balzsay azt mondta, agresszív, gyors, ugyanakkor jól gyógyítható betegséggel kellett harcolnia hét hónapon keresztül, de egy fiatal sportoló szervezetéről volt szó, aki küzdeni akart, és amikor kiderült a baj, azonnal elkezdték a kezeléseket, sikerült legyőznie a rákot.

Balzsay Károly arról is beszélt, tisztában van vele, hogy nincs kizárva, a betegség visszatér, de bizakodó, szerinte erre az eshetőségre is vannak gyógymódok, csak drasztikusabban kell fellépni a betegséggel szemben.

Fotó: RTL Klub/8:08 - Minden reggel

Facebook-kép: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük