"Semmi előjele nem volt!" A magyar színésznő őszintén beszélt kislánya állapotáról
Balla Eszter lánya ma már iskolás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Balla Eszter színésznő mindig is őszintén beszélt elsőszülött gyermeke, Emma Down-szindrómájáról. Így szeretne erőt adni sorstársainak, akik hasonló cipőben járnak, mint ő.

A színésznő a Ridikül című műsorban mesélt kislánya betegségéről és arról, mikor derült ki pontosan, hogy Emma kromoszóma-rendellenességgel született.

- Előjele nem volt, Emma arcán sem vettem észre semmit. Második nap mondták meg, hogy gyanú van. Akkor sok orvos megvizsgálta őt, és mivel az első gyermekem volt, természetesnek vettem, hogy ennyi vizsgálatot kell rajta elvégezni. Rá egy hétre mondták meg a diagnózist. A kezdeti sokkos állapotot egyébként nagyban megkönnyít az, ha az orvos, az egész kórházi csapat, a család vagy a barátok jól kezelik a helyzetet. Ez óriási segítség egy szülőnek, aki ott áll egy patthelyzetben - árulta el a műsorban.

A színésznő és férje, Garas Dániel már az elején hitt a korai fejlesztésben, így amikor kiderült lányuk betegsége, bejelentkeztek a Down Alapítványhoz. Fél év alatt látták a kislányon, hogy szépen fejlődik. Két egészséges testvére is született, az anyuka szerint ez a legjobb dolog, ami Emmával történhetett. A mosolygós gyermek állami óvodába járt, 2016 szeptemberétől pedig speciális iskolában kezdte meg tanulmányait.

- Emma 7 éves múlt, egyelőre azonban nem tudjuk, mi lesz jövőre vagy évek múlva. Bizakodó vagyok, de a lényeg, hogy boldog legyen - mondta az anyuka.

Fotó: MTVA

Évekig hiába próbálkoztak! Végül lombikbabája született a magyar sztárpárnak

Nézd meg a képeket és tudd meg, kik azok a hazai hírességek, akiknek a gyermeke lombikprogrammal született.

Ezt is szeretjük