Tudtad, hogy Balázs Klári modellkedett fiatalon? Gyönyörű ezeken a fotókon

Balázs Klári a hetvenes években modellkedett.

balazs-klari-cover2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1952. augusztus 6-án születettBalázs Klárit évtizedek óta mindenki énekesnőként ismeri, Korda Györggyel 2018-ban ünnepelték meg, hogy együtt a zenei pályafutásuk száz évet tesz ki. Kevesen tudják csak, hogy fiatalon modellkedett. 16 évesen egyedül került fel a fővárosba, fotólaboránsi állást is vállalt - színes filmeket laborált a Magyar Távirati Iroda fotósainak -, innen került az MTI modelliskolájába. 

Szerepelt ékszer-, szemüveg- és kozmetikai reklámban, volt az ország legtehetségesebb, ma Montrealban élő fodrászának hajmodellje egy szófiai versenyen, és mosolygott divatmagazinok borítóján és lapjain is.

Balázs Klári modell volt

- Igazán soha nem vettem komolyan ezt a dolgot. Nem vagyok egy igazán fotómodellalkat, nem vagyok manökenalkat, nem vagyok elég magas. Azért vállaltam el ezt a munkát, mert ki kellett fizetnem az énekóráimat. Nekem nem volt, aki segítsen, hatan voltunk testvérek. De nem terveztem ezzel komolyan, mert mindig is énekesnő akartam lenni - mesélte 2018 novemberében a FEM3 Caféban

balazs-klari-fem3
Fotó: FEM3 Café

Már Korda György felesége volt, amikor Torontóban koncerteztek, és a Toronto Sun főszerkesztőjének jobb keze, egy magyar hölgy megkérdezte, lenne-e kedve a címlapon szerepelni. 

- Ez egy hatalmas újság volt. Közölte, hogy a belső oldalra egy fürdőruhás fotó kell, meg a sztori rólam. "Megmutatjuk, hogy a vasfüggöny mögött milyen szép lányok vannak" - mondta, mert ez még a rendszerváltás előtt történt, 1987-88 körül. Azt is hozzátette, hogy higgyem el, akik a címlapjukon szerepeltek, azok mind befutottak - elevenítette fel a múltbéli felkérést, amit végül visszautasított. 

- Nem érdekelt. Kint voltunk már hat hónapja, már nagyon haza akartam jönni. Őszintén megmondom, nekem ez nem jelentett semmit - árulta el a műsorvezetőknek. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt fiatal modellként Balázs Klári. 

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük