Rákkal küzd a magyar színész - Hazai sztárok, akiket megtámadott a gyilkos kór
Magyar sztárok, akiknél rákot diagnosztizáltak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjaink egyik legsúlyosabb betegségével, a rákkal szembenézni az egyik legnehezebb feladat, komoly lelkierőre és önfegyelemre vall mind a beteg, mind a család, mind a barátok részéről.

Bajor Imre is erről tett tanúbizonyságot, mikor orvosai megállapították, agydaganata van. 

A színművész felesége, Bajor Ildikó erősítette meg a hírt idén március elején egyik nyilatkozatában, miszerint férjének agydaganata van, amiről még nem tudni, milyen típusú.

A színész Kínába is elutazott, hogy kezeljék, jelenleg a Balaton partjához közel lévő településen, Fülén ápolják.

Balzsay Károly rákkal küzd

Balzsay Károly, a visszavonult magyar profi ökölvívó, a Bokszvilágszervezet nagyközépsúlyú volt világbajnoka is 2014 márciusának elején hozta nyilvánosságra, hogy rákos, rosszindulatú nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak nála.

A 34 éves profi bokszoló tavaly vonult vissza, utána mutattak ki nyirokmirigyében, lépében és csontvelejében a rákos sejteket. Az orvosok 80 százalékos esélyt adtak a gyógyulásra.

Elmondása szerint nem érzi magát betegnek, de a kemoterápia megviseli. Azt mondta, az ellenfelet nem ő választotta magának, de le fogja győzni.

Az egész ország megdöbbent, amikor 2013 novemberében Czeizel Endre az Aktív című műsorban először beszélt kamerák előtt arról, hogy leukémiás. A nagy népszerűségnek örvendő orvos-genetikusnál fél évvel a bejelentés előtt diagnosztizálták a halálos betegséget.

- A vérkép rögtön mutatta, hogy a fehérvérsejtszámom istentelen megemelkedett. Az orvos megmondta, választanom kell: kemoterápia vagy körülbelül hat-nyolc hét - elevenítette fel Czeizel Endre, hogyan derült fény a betegségre, amellyel a harcot már másnap felvette.

A kezelést a megpróbáltatások ellenére jól viselte, mert elszántan meg akart gyógyulni. Segítségére volt az is, hogy nem volt teljes tétlenségre ítélve: megvalósította egyik régi vágyát, és írt egy zeneszerzőkről szóló könyvet.

Miló Viktóriánál, a többszörös világbajnok bokszolónál néhány évvel ezelőtt a bőrráknak egy típusát, a basaliomát diagnosztizálták.

A mára gyógyultnak mondott sportoló őszintén mesélt betegségéről, ezzel is felhívva az emberek figyelmét a kórra, a veszélyekre, és arra, hogy a minden napi életben, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és egymásra.

- Ha csak egy embernél is elérem, hogy ne mesterséges úton barnuljon, vagy odafigyeljen a káros mellékhatásokra, már jó - mondta egy interjúban a csinos bokszoló.

Fábián Juli, ismert jazzénekesnő, egyik őszinte interjújában bevallotta, nagyon megijedt, amikor megtudta, súlyos beteg, szinte sokkolta a hír, pánikba esett.

Szerencsések tartja magát, a nehéz időszakban olyan emberek vették körül, akik segítették a gyógyulás folyamatát.

Karda Beáta énekesnőt hét évvel ezelőtt támadta meg a mellrák, de csak idén februárban beszélt róla először.

- Levegőt nem kapsz, úgy érzed itt a világ vége - mondta az RTL Klub Reflektor műsorában.

Az énekesnő is hálás szeretteinek, édesanyjának és barátnőinek, akik végig támogatták őt a felépülése során.

A Csillag születik egyik tehetséges felfedezettjének, Gomez-Martins Klaudiának nehéz döntést kellett hoznia. Egy rutinvizsgálat során kiderült, a táncos-koreográfusnak rosszindulatú nőgyógyászati rákja van. Hogy megelőzze az újabb bajt, úgy döntött, eltávolíttatja petefészkeit, és melleit.

- Nem volt könnyű döntés, de a helyes út, ha nem várom ki az öt évet, hiszen akkor már áttétek is keletkezhetnek - mondta művésznő.

Magyar sztárok, akik legyőzték a rákot

Képgalériánkban megnézheted, kik azok a további magyar sztárok, akik megküzdöttek a rákkal.

Fotók: RLT Klub/Sajtóklub, MTI, TV2 Sajtószoba, Facebook/Fábián Juli

Ezt is szeretjük