Ma lenne 60 éves Bajor Imre - Nem érte meg azt, amire a legjobban vágyott
Bajor Imre élete 57 éve során rengeteg embernek okozott kellemes perceket.

nagykep?cikkid=170718&kep=bajorimre-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bajor Imre ma, március 9-én ünnepelné 60. születésnapját. Oli úr mindenki által szeretett megformálója kivételes humorával élete 57 éve során rengeteg embernek okozott kellemes perceket, de a súlyos betegség 2014. augusztus 6-án végül legyőzte szervezetét.

Bajor Imre egy korábban meg nem jelent interjújában elárulta, hogy nagyon hosszú öregkorra vágyik, ami végül sajnos nem adatott meg neki. De legendás színházi, filmes és tévés szerepeit azóta sem felejtettük el, ahogyan a rádiókabaréban nyújtott parádés műsorait is öröm újrahallgatni, Robin Williamset pedig csak az ő szinkronhangján halljuk a fülünkben csengeni a Jó reggelt, Vietnam! című háborús vígjátékban.

- Először is egy nagyon hosszú öregkort szeretnék. Azt mindenképpen, hogy lássam, ahogy a gyerekeim felnőtté válnak. Azt tudni, hogy ők elindultak egy normális emberi élet felé, nincs semmi baj, és talán nekem is köszönhetik, hogy megteremtettem az alapokat - vallotta be.

Verebes István és Bajor Imre a Rádiókabaré III.-IV. humorfesztiváljának elődöntőjében 1990-ben

Bajor Imre színházi karrierjét Verebes István indította el, miután felfigyelt az akkor még ismeretlen fiatalemberre a Balettcipő nevezetű lokálban, ahol a fiatal humorista elképesztő módon szórakoztatta az ott összegyűlteket.

- Nagyon fiatal, ismeretlen fiú voltam, és már akkor is én szórakoztattam az ott lévő társaságot. Pista kérdezte, mivel foglalkozom, mert ez hihetetlen, amit ott előadok - idézte fel emlékeit 2012-ben. Verebes Istvánnak köszönhetően kapott egy kis szerepet a Játékszínben, miután karrierjét 19 évesen kezdte az Állami Déryné Színházban 1976-ban.

Verebes István később közeli barátja lett, ahogyan Koós János is. 1989-től szabadfoglalkozású színészként dolgozott, országos népszerűségre pedig a Szomszédoknak köszönhetően tett szert, amelynek 77 epizódjában keltette életre az Oli úr nevű női fodrászt. A kilencvenes évektől kezdve a Rádiókabarék meghatározó szereplője is volt, "én, a Gyula meg az Ottó, a Tóth Ottó" című refrénje méltán vált szállóigévé, de a Heti Hetes oszlopos tagjaként is hamar belopta magát a nézők szívébe.

Az ezredforduló után a Pasik című sorozatban láthattuk, illetve a Meseautó remake-jében ő kapta meg Kabos Gyula szerepét, de imádnivaló volt Tímár Péter 2004-ben bemutatott Le a fejjel! című vígjátékában is, amiben Hernádi Judit és Gálvölgyi János oldalán tűnt fel. Saját bevallása szerint sohasem tudta legyőzni a lámpalázat, de megtanult együtt élni vele.

- Az meg, hogy mi lesz száz év múlva? Én nagyon remélem, hogy azzal a pár jó baráttal le tudunk ülni egy pókerpartira valahol ott fönt, nem lesz semmi gondunk, meg tudunk inni egy-két jó whiskyt, és akkor olyan nagy baj már nem lehet - válaszolta arra a kérdésre, hogy mit szeretne csinálni száz év múlva.

Fotók: MTI/Hámor Szabolcs, RTL Klub

Felejthetetlen fotókon Bajor Imre! Így szerette meg az ország a Szomszédokban

Képes összeállításunkkal és róla szóló érdekességekkel a legendás színészre, Bajor Imrére emlékezünk. Nézd meg a felvételeket!

Ezt is szeretjük