MÁV-kalauzból így lett ismert színész: Badár Sándor 12 évig dolgozott a vasúttársaságnál

Badár Sándor a mai napig annak él, hogy humorral oldja az emberekben lévő feszültséget.

Badár Sándor

Badár Sándor neve a humort kedvelők körében közismert, rögtönzései, őszinte hangvétele és tehetsége a kortárs magyar filmek izgalmas karakterévé tette.

Szőke Andrással nagyon jó baráti kapcsolatot ápol, a rendező számtalan filmjéhez adta már a nevét. Közösen többször is szerepeltek az Esti Showderben, amivel sok néző szívébe belopták magukat.

Badár Sándor

Badár Sándor a szentesi Horváth Mihály dráma tagozatos gimnáziumban kezdte tanulmányait, már ekkor érdeklődést mutatott a színészet világa iránt. Érdekesség, hogy ide járt többek között Alföldi Róbert, Vitray Tamás és Hevesi Tamás is. 

badár-sándor-c
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután a főiskolai felvételije nem sikerült, a MÁV-nál kezdett el dolgozni kalauzként. Emellett kezdő színészként is tevékenykedett, és folyamatosan járt forgatásokra, azonban ez eleinte csak kevés pénzt hozott számára. Saját bevallása szerint volt olyan eset, hogy csak 800 forintot keresett a színészettel, így a MÁV 12 évig volt biztos pont az életében.

2003 óta rendszeresen fellép a Dumaszínházban, előadásaival mindig lenyűgözi és megnevetteti az érdeklődő közönséget. A tévénézők felfedezhették már a Fábry Show-ban is, ahol szintén sajátos humorával és nézőpontjával szórakoztatta a humor iránt fogékonyakat.

2013-ban nagy megtiszteltetés érte, ekkor ugyanis elnyerte a Karinthy-gyűrűt, amelyet 1975 óta a humorművészet kiemelkedő teljesítményt nyújtó alakjainak adnak. Legnagyobb rekordjának a Szegedi Ifjúsági Napokon tartott beszédét tartja, amikor hét és fél órán át beszélt a közönségnek.

badar-sandor2
Fotó: Aradi Nóra

Badár Sándor főként játékfilmekhez adta a nevét, színészként olyan filmekben láthatták a nézők, mint a Roncsfilm, a Kontroll, a Papírkutyák, vagy az Egy bolond százat csinál. A sorozatrajongók 2021-ben a Mintaapákban is találkozhattak vele, egy iskolaigazgatót formált meg. 

Már tinikorában is nagy csínytevő volt, a sorozatban alakított szerepéhez saját fiatalkori élményeiből merített ihletet. Emlékei közé tartozik az az eset, amikor az iskola padlásán tüzet fogott pár dolog, társaival azonban végül eloltották, és nem lett nagyobb baj belőle.

Jelenleg a Marsra magyar! című magyar sorozatot forgatja, amelyben egy magyar kisvállalkozás felkérést kap a NASA-tól, hogy legyen a beszállítójuk a Marson. Ebben Badár Sándor egy főmérnököt alakít. A dokukomédia-sorozat epizódjai május másodikától heti rendszerességgel lesznek láthatóak díjmentesen az Indexen. 

Badár Sándor a Marsra magyar! című sorozat egyik jelenetében.
Badár Sándor a Marsra magyar! című sorozat egyik jelenetében.
Fotó: Aradi Nóra

Élete nagy fordulópontjának azt a pillanatot tartja, amikor évekkel ezelőtt komoly életmentő műtéten esett át. Kilenc és fél órán át kellett operálniuk az orvosoknak, ugyanis a színészre baltával támadt rá egy férfi. 

Badár Sándor elsődleges feladatának tekinti, hogy a humor segítségével oldja fel a mindannyiunkban jelenlévő és sokszor feltörő feszültséget, szerinte ez egy nagy és igen szép feladat. Fia, az 1994-ben született Badár Tamás is hasonlóan gondolkozik, mint édesapja, hiszen ő is hasonló pályára lépett.

Sármos bűvészként nyűgözi le a közönséget és hódítja meg a nők szívét. A férfi a Hungary's Got Talent című tévéműsor különdíjasaként robbant be a legjobb fellépők közé 2015-ben. Édesapja nagyon büszke rá, és különösen jó kapcsolatot ápolnak egymással, apa és fia együtt is sokszor fellépnek.

Tudj meg érdekességeket Csőre Gáborról!

Ha felcsendül a hangja, biztos, hogy a színész arca mellett sokaknak egy-egy híres szerepe is beugrik. Ő az egyik legismertebb szinkronhang, számos filmben, sorozatban, animációban és reklámban hallhatjuk.

A magyar színész, akinek hangját ezer közül is felismerik: van, aki imádja, más a falra mászik tőle

Csőre Gábor az egyik legismertebb szinkronhang, számos filmben, sorozatban, animációban és reklámban hallhatjuk.

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cover-fotó: Aradi Nóra

A cikk támogatott tartalom.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük