Súlyos betegségben elhunyt Antal Imre
Milliók gyászolják a Szeszélyes évszakok emblematikus alakját, aki nélkül kevesebb lenne a magyar humor.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Soha olyan népszerű és hosszú ideig tartó műsorsorozata nem volt még a magyar televíziózásnak, mint a Szeszélyes évszakok, mely szinte egybeforrt házigazdájának, Antal Imrének a nevével.


Az 1980-ban indult szórakoztató összeállítás a közszolgálati tévében kezdte meg működését, és epizódról epizódra nézők millióit ültette képernyő elé. Bizonyára mindenki emlékeiben élénken élnek a magyar színjátszás nagy színészeit – Schütz Ilát, Sztankay Istvánt, Körmendi Jánost vagy Márkus Lászlót - felvonultató bohózatok, és Peterdi Pál Tücsök és Bogár elnevezésű rovata, melyben a legviccesebb sajtóhibákat tárta elénk.

A műsor elejétől végéig az igényes szórakoztatásra épült, még két feliratsor között is felvillantak villámtréfák, ezek mellett pedig Antal Imre szellemes átkötőszövegeit, és Glázser Bozsó, majd később Nyomasek Bobó kínrímeit legalább annyira vártuk.

A műsorvezető maga is fellépett a humoros jelenetekben, Kudlik Júliával, az akkori Delta magazin műsorvezetőjével elkövetett csetlés-botlásain még most is könnyesre nevetjük magunkat, nem beszélve a szilveszteri különkiadások bombasztikus sikereiről.

A Szeszélyes évszakok népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az egyik tíz évvel ezelőtti részt az adatok szerint 3,7 millióan kacagták végig.

Egészen 2004-ig szerepelt műsor a Magyar Televízió műsorán, amikor is hirtelen levették – Antal Imre, no és a rajongók legnagyobb bánatára.

Szerencsére hosszú tárgyalások után 2006 novemberében újraindult a sorozat, immáron az RTL Klub műsorán, Szeszélyes címmel, melynek vezetését ki másra bízhatták volna, mint Antal Imrére.

Újraéled egy legendás műsor

Valami azonban időközben megromlott, és bár a nosztalgia jegyében az első rész közel 2 millió nézőt ültetett a képernyő elé, a korábbi Szeszélyes évszakok színvonalát már nem tudta hozni a műsor, mely – talán a kor ízlésének megfelelően – nem finom nyelvi leleményességgel és igényes játékkal próbálta lekötni a nézőket, hanem az altesti poénokra, a szexre és éppen futó sztárocskák vendégszereplésére épült, mellyel egyértelműen a fiatalokat akarta meggyőzni a show számára. Bár Antal Imre humora és intelligenciája a régi volt, de az új koncepció sajnos nem egészen erre épített.

Ráadásul Antal Imre öt epizód után kénytelen volt egészségügyi problémái miatt visszavonulni - pedig egy korábbi nyilatkozatában említette, hogy mennyire örül, hogy visszatérhet a Szeszélyesbe, és úgy érzi, már csak a nézők szeretete tartja legyengült szervezetét életben - , így az idősebb korosztályt már tényleg semmi sem kötötte az egykor annyira szeretett Szeszélyeshez. A fiatalok végül mégsem bizonyultak olyan ütős rétegnek, hogy fenntartsák a programot, így 2008-ra, 28 év után, végleg eltűnt a műsor, és ezzel egy nagy korszak is lezárult.
 

Ki gondolná, a híres poéngyáros pusztán egy véletlennek köszönhette, hogy a televíziózásnál kötött ki – eredetileg zongoraművésznek készült, és csak egy kollégája helyett ugrott be műsorvezetőnek, ami aztán annyira jól sikerült, hogy rögtön meg is kapta a Halló, fiúk! Halló, lányok! című ifjúsági műsor vezetését.

Egy ideig párhuzamosan egyengette tévés és zenei karrierjét, de hiába a sok díj és elismerés a muzsika terén, keze nem bírta az állandó igénybevételt, és végül ez döntötte el, hogy a televízió lesz a jövője.

Sajnos Antal Imrét már egy ideje súlyos daganatos betegség gyötörte, melytől teljesen legyengült a szervezete, és bár sugárkezelést is kapott, állapota nem javult. A halál kedd reggel szólította el a magyar humor feledhetetlen alakját az élők sorából. 73 évet élt. Örökké emlékezni fogunk rá!

Ezt is szeretjük