43 évig volt Antal Imre hű társa - Így emlékezett a legendás tévésre legjobb barátja
Antal Imrét sokan akarták kihasználni, de Jenei József mindig óvta őt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepelné 83. születésnapját Antal Imre, aki 2008. április 15-én hunyt el, halálát daganatos betegség okozta. Aznap este az MTV és az RTL Klub is emlékműsort sugárzott róla, mivel mindkét csatorna saját halottjának tekintette. Családja nem volt, de Jenei József 43 éven át volt a mindenki által imádott humorista hű társa, a legjobb barátja, aki jóban-rosszban kitartott mellette. 

- Nincs olyan nap és perc, hogy ne gondolnék Antal Imrére, mivel mindig mindenről eszembe jut. Bármit csinálok, bármihez nyúlok, mindig eszembe jut, ahogyan figyelmeztet: ne így csináld! - mesélte a Mokka egyik 2017-es adásában Jenei József, aki testvéreként tekintett Antal Imrére.

Egy ritka, nyolcvanas években készült, hétköznapi fotó Antal Imréről.
Egy ritka, nyolcvanas években készült, hétköznapi fotó Antal Imréről.
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás


Jenei József abban az időszakban is a műsorvezető mellett volt, amikor annak élete válságba jutott, és igyekezett minden módon segíteni a népszerű tévést, akit sokan megpróbáltak kihasználni. Önzetlen szeretettel és törődéssel nemcsak az utolsó éveiben ápolta egyre betegebb barátját, hanem még szentendrei házába is befogadta, illetve végakaratát, mely szerint halála után édesanyjának féltve őrzött hamvait is temessék mellé, szintén ő teljesítette.

Elmondása szerint Antal Imrének volt olyan barátja, aki eltartási szerződést akart kötni vele, de Jenei József szerint valójában csak a házát akarta elvenni. Akadt olyan ismerőse is, aki a soha nem létező asszisztensének adta ki magát a pénz reményében.

- Az utolsó éveiben gyámolítani kellett, és nagyon vigyázni rá - idézte fel emlékeit Jenei József, akitől a nézők azt is megtudhatták, hogy Antal Imre halála óta elárverezték azt a szentendrei házat, ahová befogadta az utolsó hónapokban, és az is kiderült, hogy a legendás tévés a végrendeletében kire mit hagyott.

jenei-jozsef
Fotó: TV2/Mokka

- Az ingóságokat az eltartó örökölte, én pedig a jogdíját, ami nincs neki, nyolc év alatt ugyanis 20 ezer forintot kaptam utána, ezt örököltem én, meg egy csomó kutyát, mert imádta az állatokat.

A magyar televíziózás legendás alakjai egykor és most

Nézd meg, mennyit változtak az elmúlt évtizedek alatt hazánk olyan legendás műsorvezetői, mint Egri János, Grétsy László, Juhász Előd vagy Szilágyi János!

Ezt is szeretjük