Fotókon az Anna-bál szépe - Különleges ruhában hívta fel magára a figyelmet
Tóth Kinga Zoé elsőbálozó lett szombat éjjel a 193. Anna-bál szépe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt 16 lány közül választotta a bál szépévé a Békés megyei Mezőkovácsházáról származó, hat éve Budapesten élő, 26 éves lányt. A bál szépe idén diplomázott a budapesti Metropolitan Egyetemen PR, reklám és marketing szakirányon, és első alkalommal vett részt az Anna-bálon, ahová párja kísérte el.

A többnyire fehérbe öltözött lányok közül kitűnt pasztellkék ruhájával, mégsem gondolta, hogy őt találják a legszebbnek. 

- Már azzal megelégedtem volna, ha az első 15-ben benne vagyok, hiszen az is egy nagyon szép eredmény. Nagyon sok gyönyörű lány volt, így az, hogy én nyertem meg a bált, csodálatos érzés - mondta az RTL Klub Híradójának

Az első udvarhölgy a 19 éves, kecskeméti Kanizsai Magdolna lett, aki szüleivel és párjával szintén elsőbálozóként érkezett az Anna-bálba. Elmondása szerint kiskorától követte a televíziós bálközvetítéseket, jövőre érettségizik a kecskeméti Katedra Gimnáziumban, és a város NB II-es röplabdacsapatában versenyszerűen sportol.

A második udvarhölgy a húszéves, veszprémi Kovácsics Virág lett, aki ugyancsak elsőbálozóként, párjával érkezett az Anna-bálra. Veszprémiként nyáron és télen is sűrűn jár Balatonfüreden, idén végzett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol tagozatán, és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szeretné folytatni tanulmányait.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb 15 lányt - idén holtverseny miatt 16-ot -, akik közül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét. A bál királynője megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő, Viktória-mintára épülő, Royal Garden mintájú herendi vázát kapott, az udvarhölgyek pedig Rothschild- és Apponyi-mintás serlegeket vihettek haza. A bál szépe és két udvarhölgye vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is bemutatkozott a közönségnek, majd sétakocsikáztak Balatonfüreden.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával. A balatonfüredi bálok hamar országos hírűvé lettek, a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott. Az egykoron neves személyiségeket - Széchenyi Istvánt, Wesselényi Miklóst, Kossuth Lajost, Deák Ferencet, Vörösmarty Mihályt, Jókai Mórt, Blaha Lujzát - vonzó mulatságok fénye a két világháború között kissé megkopott, reneszánszuk 1954-ben kezdődött. A színhely előbb a Balaton Étterem volt, 1957-től pedig a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel.

Ezt is szeretjük