Fotók! Még mindig dögös pasi az Angyalbőrben szívtiprója
Mészáros Zoltánról mostanság keveset hallani, nem véletlenül: a színész már egy ideje Németországban él.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angyalbőrben minden kicsit más - akik annak idején követték a népszerű Angyalbőrben epizódjait, azoknak bizonyára máris fülében cseng a katonás sorozat főcímdala, a Moho Sapiens előadásában.

A manapság miniszériának titulálható sorozat mindössze 13 epizódot ért meg a nyolcvanas évek végén, de, köszönhetően a remek forgatókönyvnek és a jól kitalált karaktereknek, még ma is ugyanolyan szórakoztató, mint egykoron.

Urbán szerepét kapta

Persze ehhez kellettek a kitűnő színészek is, akik közül a legtöbben - egyebek közt Kálid Artúr, a tragikusan elhunyt Selmeczi Roland, Rajkai Zoltán, Görög László, Dózsa László - hazánk elismert színművészeivé váltak.

Érdekes módon azonban éppen a főszereplőről, a vagány és jóképű Urbán András megformálójáról, Mészáros Zoltánról hallani manapság keveset, ami nem véletlen. A szülinapos színész - 1964. május 2-án született - ugyanis éppen az Angyalbőrben frenetikus sikere miatt kényszerült arra, hogy a határokon túl próbáljon szerencsét.

Mint a Honvedelem.hu interjújában elmesélte, mindenki Urbánra volt kíváncsi, és nem rá. Ami annál is érdekesebb, mert eredetileg nem ő játszotta volna a nagyszájú sármőrt, ám az a bizonyos színész - akinek a nevét még ma sem árulhatja el - valami okból kifolyólag nem vált be, így került Mészáros a sorozatba.

Külföldre ment

Mindenesetre szerepformálása olyannyira meggyőzőre sikerült, hogy képtelen volt megszabadulni a szerethető karaktertől, bármennyire is szeretett volna új kihívásokat. Ezért aztán úgy döntött, Erdélybe megy szerencsét próbálni.

Végül 1990 és 1996 között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház társulatának tagja lett, majd egy évig a Gyergyószentmiklósi Székely Színpadnál játszott. 2000 óta pedig Németországban él, ahol nemcsak filmekben szerepel, de rendez is.

Természetesen hazáját sem hagyta végérvényesen hátra: magyar klasszikusokat mond fel hangoskönyvnek, és saját médiacégén keresztül dobja piacra, ezenfelül pedig egy József Attila-projekt is kialakulóban van, amiről sajnos többet még nem árult el weboldalán.

Ami a magánéletét illeti, jelenlegi házasságából három gyerkőce van: kisfia ötéves, lányai pedig hét és kilenc. Exfeleségétól szintén van egy lánya, aki Magyarországon él.

Fotók: Mészáros Zoltán saját weboldala

Ezt is szeretjük