Vajna Timi kiakadt az Oscar-gálán – Felháborítónak tartja, hogy Andy Vajnát kihagyták
Andy Vajnát kihagyták a 2019-es Oscar-gálán az elhunyt filmeseket bemutató összeállításból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint minden évben, a 2019-es Oscar-gálán is megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt filmes hírességekről és szakemberekről: Burt Reynolds, Bernardo Bertolucci, Milos Forman, Penny Marshall, Stan Lee és Albert Finney emlékéről.

A 2019. január 20-án elhunyt Andy Vajna Los Angeles-i temetését azért néhány nappal az Oscar-gála előtt tartották meg, hogy a díjátadóra érkezők közül, aki szeretne, részt tudjon venni a szertartáson.  Olyan ismert sztárok rótták le kegyeletüket, mint Schwarzenegger, Kurt Russel és Goldie Hawn vagy Leslie Mandoki.

Ezek után meglepő, hogy bár az akadémiát időben értesítették, az Oscar-gálán levetített megemlékezésből Andy Vajnát kihagyták, hisz produceri tevékenységének köszönhetően több mint 50 világhírű alkotás született, így például a Rambo I., II., III., a Vörös zsaru, a Terminátor 2 – Az ítélet napja, a Terminátor 3: A gépek lázadása, a Terminátor – Sarah Connor krónikái, a Terminátor: Megváltás, az Elemi ösztön, a Nixon, A skarlát betű, a Die Hard – Az élet mindig drága vagy az Evita.

Özvegye, Vajna Tímea is felháborodott, Insta-sztorijában azt írta, nem fogja annyiban hagyni a történteket.

- Felháborító és nagyon szomorú, hogy egy ilyen nagy embert, mint Andy Vajna, nem tett be az Academy az in memoriam-ba! Mi minden papírt elküldtünk, és többször beszéltünk velük. De nem hagyjuk annyiban – írta.

Megosztotta azt a levelet is, amit az Akadémiától kapott. Ebben az áll, hogy nem ígérik biztosra, hogy Andy Vajna bekerül az élő közvetítés összeállításába, csak azt, hogy megfontolják. Az oscar.com online felületen viszont biztosan megemlékeznek róla is.

Ezt is szeretjük