Andy Vajnát nem a betegség vitte el - Barátja szerint ebbe halt bele

John McTiernan szerint Andy Vajna sosem tudta feldolgozni fia öngyilkosságát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

John McTiernan amerikai filmrendező filmeseknek tartott mesterkurzust Budapesten a Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében. Andy Vajna egykori barátja az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában a Blikknek arról is beszélt, nem volt előjele a világhírű producer halálának, és szerinte nem a betegség vitte el. 

John McTiernan a lapnak azt mondta, halála előtt egy nappal Andy Vajna felhívta Párizsban, és semmi előjelét nem érezte annak, ami másnap bekövetkezett. McTiernan útban volt Budapestre, hogy a Puskás-filmtervvel kapcsolatban konzultáljon Vajnával, és mindketten örültek, hogy sok év után végre személyesen is találkozhatnak. 

A 1992-es Medicine Man forgatása előtt egy évvel ismerkedtek meg, a Die Hard 3. és A 13. harcos is közös alkotásuk, de nemcsak a munka terén jöttek ki jól egymással, magánemberként is megtalálták a közös hangot, barátok lettek. McTiernan azt is látta, hogyan hatalmasodott el Vajna egy szem gyermekének skizofréniája, és a barátja mellett állt akkor is, amikor Justin 12 évvel ezelőtt, mindössze 26 évesen öngyilkos lett. 

Andy éveken át szenvedett, de nem mutatta. Erre is képes volt. Pedig a szíve megszakadt, és az enyém is.

Többször is részt vettem Justin keresésében, miután valami miatt feldühödött, és meglógott. Andy-vel éjszakákat töltöttünk Los Angeles utcáin. Egyszer magam javasoltam, induljunk a keresésére, és hajnalban meg is találtuk az autóját, meg őt is. Sajnos, nem ez volt az egyetlen éjszaka. Éveken át megtett érte mindent, ami lehetséges volt, de el kellett temetnie. Erre nincsenek szavak... - árulta el a Blikknek a rendező, aki szerint Andy Vajna nem a betegsége, hanem a fia elvesztése miatt szenvedett, ebbe halt bele. 

- Kézben tartotta a betegségét, különösen ügyelt rá, nem is volt vele konkrét problémája. Őt nem a betegsége vitte el! 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük