75 éves lett Piros Ildikó: az Abigél Zsuzsanna nővére és a többi szereplő egykor és ma
Az Abigélt 45 évvel ezelőtt mutatta be a Magyar Televízió, mégsem lehet megunni soha, minden generáció imádja.

abigél-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zsuzsanna nővér, Vitay Georgina, Kis Mari, Kalmár tanár úr - csak pár nevet kell felsorolni, és a legtöbb ember hazánkban azonnal rávágja, miről van szó: Szabó Magda Abigélje kortalan klasszikus. Újabb és újabb generációk rajonganak az eredeti műért és az abból készült filmsorozatért.

Utóbbi mára olyan különleges hozzávalója az ünnepi időszaknak, mint nemzetközi viszonylatban a Reszkessetek, betörők!. Ezt az egyik főszereplő is így gondolja, Piros Ildikó számára nincs karácsony Abigél nélkül.

Az Abigél szereplői 2022-ben

A ma 75 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő számtalan játékfilmben, színházi darabban és sorozatban bújt a legkülönfélébb karakterek bőrébe, Zsuzsanna testvér azonban a mai napig különleges helyet tölt be a szívében.  Ahogy a figura kitalálója is, Szabó Magdát szellemi szülőanyjának tartja. A rajongás kölcsönös volt, az írónő úgy hivatkozott Piros Ildikóra, mint az „örök Zsuzsannára”.

Az is jól példázza, Piros Ildikónak mennyit jelent a mű és annak alkotója, hogy az Abigél miatt nem vonult vissza annak idején.

- 70 éves voltam, amikor elhatároztam, végleg visszavonulok: amikor egyszerre a két fiamtól kaptam két unokát, és hetvenévesen újra egyszerre kettőt. Azt mondtam, ez Isten adománya. Aztán mégis meggondoltam magam, és Szabó Magda 100. születésnapjára készítettem egy önálló estet Abigél titkai címmel - árulta el a Best magazin interjújában.

Képes összeállításunkban csokorba szedtük az Abigél szereplőinek akkor és most fotóját. Eltelt 44 év, és Piros Ildikó mosolya ugyanúgy beragyog mindent, mint Zsuzsanna nővéré.

Cover-fotó: Magyar Televízió/Abigél

Ezt is szeretjük