Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)
Hogyan lehet felállni, és újrakezdeni az életet egy olyan baleset után, ami sokak szerint a halálnál is rosszabb?

COVER Tűzön át 2100x1400F
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogyan lehet felállni, és újrakezdeni az életet egy olyan baleset után, ami sokak szerint a halálnál is rosszabb? Van-e fény az alagút végén, újra megtalálható-e a boldogság egy szörnyű tragédia után?

Mindent legyőzhet-e a szerelem? Mindez kiderül az érzékeny és izgalmas francia filmből, amelyben napjaink legragyogóbb fiatal színészei, Pierre Niney és Anaïs Demoustier alakítják a főszerepeket.

Franck családi élete egyszerű és boldog: Párizsban él feleségével, Cecile-lel és ikerlányaikkal. Tűzoltóként naponta veszélyezteti az életét mások megmentéséért. Jól összeszokott csapatát vezetve rettenthetetlenül és magabiztosan szegül szembe a legfenyegetőbb katasztrófákkal is. Azt gondolja, legyőzhetetlen.

Egy végzetes napon azonban egy lángokban álló raktárhoz riasztják a csapatát. Franck ki tudja menteni kollégáit a pokoli tűzből, de ő maga kis híján életét veszti. Borzalmas sérüléseket szenved, hónapokra kórházba kerül, és műtétek tucatjai várnak rá. Hogyan állhat talpra az ember testileg-lelkileg egy ilyen rettenetes baleset után?

Hogyan képes elfogadni a környezete, hogy az egykor vonzó, bátor és erős férfi most emberi roncsként fekszik egy kórházi ágyon? Létezik-e visszaút mindezek után egy boldog élethez? A megtörtént eseményeken alapuló film egy valódi hős torokszorító történetét mutatja be.

Pierre Niney 21 évesen lett a világhírű Comédie-Française egyik vezető színésze, nála fiatalabb művészt még soha nem vettek fel a nagy múltú színtársulatba. A kritikusok szerint ő napjaink egyik legfigyelemreméltóbb színművésze. Hipnotikus egyéniségét már megismerhette a magyar közönség is François Ozon Frantz című filmjében.

Érzékeny játékával még kézzelfoghatóbbá válik az önfeláldozó, hős tűzoltó boldogsága, szenvedése, majd lélekemelő újjászületése. Szerelmét, feleségét pedig Anaïs Demoustiere alakítja, aki számos remek francia filmben (A csajom barátnője, Tékozló szív, Örök szerelem) és a legrangosabb filmfesztiválok vörös szőnyegén tűnt fel az elmúlt években.

A tűzön át megmutatja azt a hosszú utat, amely a család idilli boldogságával kezdődik, annak hirtelen, tragikus elvesztésével folytatódik, majd egy nem várt továbblépés lehetőségét mutatja meg. Párizs különleges, kevésbé ismert színtereit is megismerhetjük a filmből, amelyet egy ma is működő, régi tűzoltólaktanyában forgattak.

Jó nézni azt a bajtársiasságot, ahogy a tűzoltócsapat tagjai segítik egymást a hétköznapokban éppúgy, mint a drámai, gyors döntést igénylő vészhelyzetekben. Nézőként együtt örülünk a laktanya egyik lakásában élő fiatal házaspárral, akik ikerlányaik születésére készülnek, együtt semmisülünk meg ezekkel a szeretni való hősökkel, amikor bekövetkezik a rettenetes tragédia, és összeszorult torokkal szorítunk a boldogságukért. 

A film eredeti címe a francia tűzoltóság mottója, „Menteni vagy elveszni”.  Franck különleges, igaz története azonban megmutatja, hogy a mottóhoz hozzáadható egy harmadik lehetőség is: az újjászületésé. 

A filmet szeptember 5-én mutatják be a mozik.

Ezt is szeretjük