Dallos Bogit lecserélték A Dalban - Ez a csinos műsorvezetőnő veszi át a helyét jövőre
Kiderült, kik lesznek A Dal 2020 versenyzői, a zsűri és a műsorvezetők kilétére is fény derült.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár Magyarország jövőre nem képviselteti magát az Eurovíziós Dalfesztiválon, ettől függetlenül továbbra is megrendezik A Dal című tehetségkutatót, amiben a zsűri és a nézők közösen döntik el, melyik lesz az év legjobb dala 2020-ban.

A sajtótájékoztatót ma tartották meg, ahol bejelentették, hogy kik alkotják a műsor zsűrijét, kik lesznek a műsorvezetők, illetve a legjobb harminc dalt, és azok előadóit is közölték.

Az egyik műsorvezetőt és a zsűri felét is lecserélték A Dalban

A Dal 2019-ben Fehérvári Gábor Alfréd műsorvezető partnere Dallos Bogi volt, viszont a csinos énekesnő 2019-ben az X-Faktor mentoraként szerződött le az RTL Klubhoz, így várható volt, hogy helyette valaki mást bíznak meg a feladattal. Végül az MTVA a csinos Rókusfalvy Lilit választotta ki a pozícióra.

Rókusfalvy Pál lánya egyébként az M2 Petőfi TV műsorvezetője, ő a Családvarázs című magazinműsor háziasszonya. Freddie már harmadszor bizonyíthat a Duna TV képernyőjén, 2018-ban Rátonyi Krisztinával, 2019-ben pedig Dallos Bogival vezényelték le az élő show-kat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tavaly Nagy Feró, Vincze Lilla, Mező Misi és Both Miklós véleményezték és pontozták a versenyzőket, utóbbi két szakember helyett jövőre Pély Barna és Apáti Bence foglalhat helyet a zsűri tagjai között.

A United zenekar frontembere számára nem lesz idegen a feladat, hiszen amikor 2003-ban elindult Magyarországon a Megasztár, akkor ő volt az egyik zsűritag. Az Artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző így nyilatkozott a sajtótájékoztatón A Dal 2020-ról.

- Ez Magyarország legnívósabb dalversenye. Olyan dalokat szeretnék a döntőig újra és újra meghallgatni, melyek több generációt is elkápráztatnak, és szerves részei maradhatnak a rendkívül színes zenei kultúránknak. Minden alkalommal a saját tapasztalataim, tudásom és érzéseim szerint a legjobb döntést próbálom majd meghozni. Teljes mértékben együttérzek a versenyzőkkel, hiszen már többször álltam A Dal színpadán.

Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója már most felsorolta, milyen szempontok alapján fog pontozni.

- Figyelni fogok a dalszövegre, az előadásmódra, arra, hogy hogyan, milyen magabiztosan mozog az adott előadó a színpadon. Publicistaként és táncművészként ezek mind fontos kritériumok számomra. Természetesen a muzikalitás sem fogja elkerülni a figyelmemet, mivel tízéves korom óta zenére dolgozom, szabályosan fájnak a hamis hangok.

A Dal 2020 február 1-jén indul a Duna TV-n, hat héten keresztül láthatják szombat esténként a műsort, a döntő pedig március 7-én lesz. A nyertest a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, felléphet a legnagyobb hazai fesztiválokon, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A kilencedik alkalommal látható dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak, „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója”, „A Dal 2020 Felfedezettje” és „A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele” elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

Ők jutottak be A Dal 2020 élő adásaiba

Arany Timi – Hurrikán

Berkes Olivér – Visszakér a múlt

Diana – Menedék

Ember Márk – Tovább

Fatal Error – Néma

Heincz Gábor “Biga” – Máshol járunk

HolyChicks – Pillangóhatás

Horus x Marcus ft. Fekete Bori – Tiszavirág

Kies – Az egyetlen

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért

Konyha – Csak szavak

Kökény Attila – Búcsúznom kell

MDC – Más világ

Mocsok 1 Kölykök – Szerelem

Molnár Dániel – Ábránd

Muriel – Kávés

NÁGI – Freedom-Felszállok a gépre

Nagy Bogi – Maradok

Nene – Későre Jár

Pál Dénes – Tudom (Készen állsz)

Patikadomb – Rólad

Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól

Takács Nikolas – Csendbeszéd

Talk2night – Veled minden

Tortuga – Mámor tér 3.

Turbo – Iránytű

Varga Szabolcs – Pillanat

Wolf Kati – Próbáld még

YA OU – Légy valaki másnak

Zaporozsec – Találj rám

Az Euróvízió legsikeresebb magyar énekesei

Képes összeállításunkban megnézheted, kik voltak azok a magyar zenészek, akik a legsikeresebben teljesítettek az Eurovíziós Dalfesztiválokon.

Ezt is szeretjük