"Kocsmában is játsszátok?" Nagy Feró durván leszólta A Dal versenyzőjét
Nagy Feró A Dal 2019 második válogatójában sem rejtette véka alá véleményét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A január 26-án megtartott Dal 2019 második válogatóján tíz előadó bizonyíthatott a négy zsűritag, Both Miklós, Mező Misi, Nagy Feró és Vincze Lilla előtt. A nézők az applikáción keresztül értékelhették a produkciókat. Az elődöntőbe összesen hatan jutottak tovább, ebből az első öt helyezett automatikusan, míg a hatodikról a nézők szavazata döntött.

A Dal 2019 második válogatóját Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid nyitotta a La Mama Hotel című dalával. Nagy Ferónak tetszett a fiatal énekes száma, ő 7 pontot adott neki. Both Miklós szerint izgalmas volt az előadás, egy gondolkodó ember produkcióját látta, ám a dal üzenetéből hiányolta az egyén felelősségét, végül 7 pontot adott neki. Vincze Lilla két kollégájához hasonlóan szintén 7 ponttal jutalmazta Heatlie Dávidot, Mező Misi pedig 6 pontot adott. A nézők értékelésével együtt 34 pontot szerzett.

Ezután Kállay Saunders András új formációja, a The Middletonz lépett színpadra a Roses című számmal. Mező Misinek nemcsak a dal, hanem a látvány is nagyon tetszett, ő 9 pontot adott. Vincze Lilla szerint a zene sokszínűsége tökéletesen megmutatkozott a produkcióban, végül 8 ponttal zárta értékelését. Nagy Feró és Both Miklós is 8-ast adott. A nézők véleményét is beleszámítva 41 pontot zsebeltek be Kállay Saunders Andrásék.

The Middletonz.
The Middletonz.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Hajdu Klára You're Gonna Rise dala elnyerte Vincze Lilla szívét, szerinte gyönyörű hangja van az énekesnőnek, 8 pontot adott neki. Nagy Feró azonban rosszul érezte magát a produkció közben, szerinte semmi köze nincs a jazz-zenéhez, csak egy 5-öst tudott adni neki. Both Miklós 6, Mező Misi pedig 7 ponttal értékelte az előadást. Az applikációt használók értékelését is beleszámítva 32 pontot szerzett összesen.

Gotthy Csak 1 perc című dala Both Miklós tetszését nem nyerte el, belekötött a dalszövegbe is, szerinte túlságosan felületes, egy valódi érzés nem volt benne, végül 4 pontot adott neki. Mező Misi azt nem értette a produkcióban, hogy miért kellettek táncosok, emellett neki sem tetszett a dalszöveg, ő sem tudott 4-nél több pontot adni. Vincze Lilla és Nagy Feró 5-5 ponttal értékelték a produkciót. A közönség voksával összesen 26 pontot zsebelt be.

Acoustic Planet.
Acoustic Planet.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Kölcsey Ferenc leszármazottjának, Kölcsey Szabolcsnak a zenekara, az Acoustic Planet Nyári zápor című szerzeményével lépett a színpadra. Nagy Ferót teljesen elvarázsolta a csapat, ízléses volt a hangszerelés, az énekesnő hangszínét is dicsérte, végül 8 ponttal jutalmazta őket. Vincze Lillát kirázta a hideg a produkciótól, persze jó értelemben, 9 pontot adott nekik, és ilyen magas pontszámot adott Both Miklós és Mező Misi is. Végül 43 ponttal jutalmazták az együttest a zsűritagok és a tévénézők.

A Fatal Error rockzenekar Kulcs című produkcióját Nagy Feró egyenesen imádta, bevallása szerint ő erre az őrületre várt. Both Miklós viccesen megjegyezte, hogy nem lenne a csapat frontemberének barátnője, ennek ellenére nagyon tetszett neki a dal és a szöveg is. Vincze Lilla szerint egy vizuális csoda volt a performansz. A zsűritagok és a közönség is 9 pontot adott nekik, így összesen 45 pontot kaptak.

Vavra Bence.
Vavra Bence.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Vavra Bence Szótlanság című dalánál Mező Misi az értékelésekor elmondta, hogy szerinte a fiatal énekes az új generáció egyik legjobb előadója, 8 pontot adott neki. Both Miklós szerint is az egész mezőny legjobb énekese, ennek ellenére felhívta a dalszövegben lévő képzavarokra a figyelmet, emellett a szám üzenete sem működött nála, 7 pontot adott neki. Nagy Feró 7, Vincze Lilla pedig 9 ponttal értékelte az énekest, aki végül a közönség értékelésével együtt 39 pontot zsebelt be.

Diana Little Bird című dalának értékelésekor Vincze Lilla elmondta, hogy a fiatal lány ígéretes előadó, 7 pontot kapott tőle, és Mező Misi is ugyanennyit adott. Nagy Ferónak nagyon tetszett, ahogy előadta az énekes, ráadásul kiemelte, hogy a lány a produkció alatt is nő maradt, végül 6 ponttal zárta az értékelését, és Both Miklós szintén 6-tal jutalmazta az előadást. Végül 34 ponttal térhetett vissza a páholyba a többi előadó közé.

A The Sign zenekar Ő című dalának előadása után Mező Misi elmondta, hogy abszolút a tisztaságot közli a csapat és a dal is, 8 pontot adott nekik. Both Miklós véleménye szerint megosztó a fiatal srácokból álló zenekar, mégis bátorította őket, hogy folytassák tovább a munkásságukat, szintén 8-cal jutalmazta őket. Nagy Feró és Vincze Lilla 7 pontot adott nekik, utóbbi zsűritag hiányolta a refrént. Végül 38 pontot gyűjtöttek össze a csapat tagjai.

Yesyes.
Yesyes.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Szabó Ádám duója, a yesyes volt az este utolsó előadója, Incomplete című számukkal léptek fel. Nagy Feró úgy érezte, hogy kicsit közhelyes a dal, mintha egy fesztiválra írták volna, meg is kérdezte a yesyes tagjaitól, hogy játsszák-e ezt a dalt kocsmákban is? Végül 7 pontot adott nekik. Mező Misi szintén 7 ponttal bátorította a srácokat. Vincze Lilla viszont csak 6 ponttal jutalmazta őket. Végül 35 pontot sikerült összegyűjteniük.

45 ponttal a Fatal Error, 43 ponttal az Acoustic Planet, 41 ponttal a The Middletonz, 39 ponttal Vavra Bence, illetve 38 ponttal a The Sign csapata jutott tovább A Dal 2019 elődöntőjébe. A nézők szavazatai alapján az est hatodik továbbjutójaként a yesyes bizonyíthat majd a műsor elődöntőjének valamelyikében.

A jövő héten megtartott harmadik válogató adás után két elődöntő lesz, az egyik február 9-én, a másik pedig február 16-án. A döntőt február 23-án rendezik meg, azon a napon derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon idén tavasszal.

Ezt is szeretjük