Meglepő döntés A Dal előválogatójában - Ők jutottak tovább tegnap
Ez történt A Dal 2018-as második előválogatóján.

20171006 A Dal 1920x1080px
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már hetedik alkalommal látható a képernyőn a Magyarország idei legjobb dalát kereső show, a Dal, melyben négy zsűritag - Schell Judit, Frenreisz Károly, Mező Misi és Both Miklós - és a nézők is voksolnak arra, hogy szerintük mely produkció volt a legjobb, és kiknek kell távoznia a tegnap este megrendezésre került második előválogatón.

Ők jutottak tovább a második elődöntőn

A három válogató adás után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én kerülnek megrendezésre, majd nyolcan jutnak a február 24-i döntőbe - közülük kerül majd ki az, aki képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. A mai este fellépői az alábbiak voltak:

Peet Project

Az dzsesszes hangzásáról ismert együttes a Runaround című dallal kerültek be az előválogatóba. Frenreisz Károlynak nagyon tetszett a produkció, élvezte a fiúk laza előadását, és nem volt egyedül a véleményével: Schell Judit is csak pozitívan tudott nyilatkozni róluk. A fiúk összesen 36 pontot kaptak.

Odett

Az énekesnő Aranyhal című száma a szeretetről és az elfogadásról szól - egy férfi és egy nő kapcsolatát írja le. A bájos kis dalt Both Miklósnak nagyon izgalmasnak találta: szerinte ez az egyik legkiemelkedőbb dalszöveg a mezőnyben. Mező Misi ezzel szemben Odett színpadi jelenlétét dicsérte. Végül 39 pontot kapott.

yesyes

Az I let you run away című dal hallatán még a közönség is bevadult - így aztán nem csoda, hogy a zsűri is csak elismerően tudott nyilatkozni a számról. Freinreisz és Schell Judit is szuperlatívuszokban beszélt a produkcióról. 43 pontot ért a formáció dala.

Maya 'n' Peti

A két énekes a 2016-os Dal előválogatóján jött össze, ide pedig már egy párként érkeztek. Közös daluk, a Nekem Te igazi szerelmes szám, ami azonban a zsűritagok szívét nem lágyította meg: Both Miklós szerint túl vattacukros, naiv, már-már giccses volt a dal és a szövege. Összesen 30 pontot szereztek a produkciójukkal.

Singh Viki

A Butterfly House nem csak a címében szólt a pillangókról - a színpadi látványvilág, sőt, még az énekesnő ruhája is a lepkéket idézte. A dal nagyon tetszett a zsűritagoknak, egyedül a színpadkép túlzott kékségébe tudtak belekötni - 34 pontot kapott.

Sativus

Az együttes Lusta lány című dala igazi fiatalos, poénos, laza stílust tükrözött. A leírásukkal ellentétben a népzenéhez nem sok köze volt Frenreisz Károly szerint, inkább Manu Chaóhoz hasonlította őket. Schell Judit sem volt elragadtatva - szerinte jobb poénok kellenének a dalszövegbe. A közönség által adott pontokkal 34 pontjuk lett.

Dánielfy Gergely

Az Azt mondtad igazi melankolikus dal, mely az énekes fájdalmát tükrözi, aki a közelmúltban veszett össze egy hozzá közel álló személlyel. Mező Misi nagyon értékelte, hogy ennyi érzelmet tükröz a dala, hatásosnak, eredetinek és őszintének nevezte, Schell Judit pedig színpadra illőnek tartja Gergőt. 45 ponttal jutalmazták.

Nene

A Mese a királyról című dallal, ahogy a címében is benne van, a zenekar egy igazi tündérmesét varázsolt a színpadra - még Süsü és a Tévémaci is szerepelt a produkcióban. Both Miklós hosszú percekig elemezte a dal szövegét, a többieket nem is hagyta szóhoz jutni: 37 pontot kaptak végül a zsűritől és a nézőktől.

Heincz Gábor "BIGA"

BIGA igazi közönségkedvenc volt korábban a Learing to let go című dala miatt, és a Good Vibez sem maradt el a sláger mögött. A hangulatos szám nagyon tetszett a stúdióban ülőknek is - végigtapsolták az előadást. Mező Misi és Freinreisz Károly is csak dicsérni tudták a produkciót: lazának, szerethetőnek és könnyednek nevezték a számot. 43 pontot ért az előadása.

AWS

Az együttes kilógott a popzenés tömegből: a Viszlát nyár című dal a zúzós, metál zenei vonalat képviselte. Mező Misi nagyon örült, hogy egy ilyen produkció is helyet kapott a műsorban, Both Miklós pedig a srácok energiáját dicsérte. A zsűri szép szavai a pontokban is megmutatkoztak: 45 pontot kaptak - ezen pedig még a banda is ledöbbent.

A műsor végén kiderült, hogy a biztos továbbjutók az AWS, Odett, a yesyes, Dánielfy Gergely és BIGA voltak, a nézők pedig a Sativus együttesnek kegyelmeztek, így ők jutnak tovább a legjobb 18 közé.

Ezt is szeretjük