Őrjöngenek a nézők a Dal után - Meglepő nyertes született
Durván megosztotta a nézőket, hogy az AWS metálzenekar nyerte A Dal 2018-at. Ők képviselik Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

IMG 2472 AWS
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt hetekben az elődöntők során sikerült kiválasztani azt a nyolc dalt és előadót, akik a döntőben ringbe szállhatnak a Magyarország legjobb dala címért, és megküzdhetnek hazánk képviseletéért az Eurovíziós Dalfesztiválon. 

Az elődöntőhöz képest az előadók értékelése és a szavazás most másként történt. Közvetlenül a dalok előadása után a zsűri részéről nem volt pontbeli értékelés, ám kritikát bőven kaptak az előadóművészek. A zsűri minden tagja most már csak egyetlen előadást értékelhetett 10 pontra, és egyáltalán nem volt könnyű dolguk. Főleg, hogy 8-ból kizárólag 4 előadót jutalmazhattak 10, 8, 6 és 4 ponttal, a többit nem juttathatták tovább. Így a közönség is már csak 4 előadóra szavazhatott.

Leander Kills

Csak a közönség segítségével juthatott tovább a döntőbe a Leander Kills, akik azt az üzentet szeretnék átadni egész Európának, hogy jó világban élünk, és ezt a hozzáállást kell a gyerekinkre is tovább örökíteni. A Mező Misi szerint jót tett a zenekarnak, hogy változtattak a daluk hangzásán, ennek ellenére a zsűri végül nem juttatta tovább őket.

YesYes

„Bármelyik színpadon el tudnálak képzelni bennetek, nem csak Európában, hanem bárhol a világon” – így véleményezte Schell Judit az I Let You Run Away című dal előadását. Az egész zsűri maximálisan elégedett volt a YesYes előadásával, tovább is jutottak a közönségszavazásig.

Süle Zsolt

Színes tavaszi tündérvilágot varázsolt a színpadra Süle Zsolt annak ellenére, hogy dalában a májust szimplán csak zöldnek titulálja. A zsűri egyszerűen imádta a zenei stílusát, szerintük az énekes ezzel bárki szívébe be tudja lopni magát. Ennek ellenére a zsűri úgy gondolta, neki nincs ott a helye a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Horváth Tamás

Az énekes a döntőbe csak a közönség szavaival juthatott be, előző előadása alkalmával ugyanis nem kapott túl jó kritikát a zsűritől, mert „valami hiányzik belőle”. Horváth Tamás ennek ellenére nagyon hitt dalában, a Meggyfában, szerinte az Eurovízión az első helyet is el tudná hozni vele  Magyarországnak. Sajnos a zsűri nem így gondolta, őt sem juttaták tovább.

Heincz Gábor „Biga”

A zsűri szerint ő az a srác, aki önmagában képes megtölteni egy egész színpadot, holott csak egy gitár van nála. Ezúttal a felkészült szakember és laza popfej jelzőket aggatták rá, és remek kritikát kapott a zsűritől. Biga kapott pontokat a zsűritől, de ahhoz sajnos nem eleget, hogy tovább jusson a közönségszavazásig. 

Dánielfy Gergely

A Dal 2018-as döntőjének kiscsillagát egyszerűen imádja a zsűri, és nem csak az általa nyújtott élmény miatt, hanem azért is, mert adásról adásra elképesztő ütemben fejlődik. „Egyfajta csendet szeretnék teremteni, és minden vágyam az, hogy Európában is meg tudjuk teremteni ezt a csendet” – mondta el a felvezető videójában. Mező Misi szerint ez meg is valósul minden egyes alkalommal, amikor az énekes dala véget ér. A zsűri őt értékelte a legmagasabb pontszámokkal: 36 pontot kapott, így kijelenthetjük, ő lett a döntő zsűrijének abszolút kedvence.

Király Viktor

Az énekes a Budapest Girl című dalával azt szeretné megmutatni a világnak, hogy igen is egy király ország vagyunk, és büszkék lehetünk származásunkra. Király Viktor változtatott az előadásmódján: eldobta gitárját, és szabadabb lett az előadása, amit a zsűri is nyugtázott. Örültek, hogy az énekes kilépett komfortzónájából, mert szerintük ő „egy színpadra termett srác”, így őt is tovább juttatták.

AWS

Bár metál zenét játszanak, az AWS Viszlát nyár című dala gombócot csal mindenki torkába, aki már egyszer elvesztett valakit. A zsűri őket is imádta, de ezúttal nem annyira a dal érzelmi oldala, mint inkább a bulihangulat miatt. Őket is versenyben tartották, végül pedig a nézők úgy döntöttek, őket juttatják tovább. 

Az előadások után, de még a zsűri szavazatai előtt a 8 esélyes őrült feszültséggel várta, melyikük lesz az a 4 előadó, akiket a zsűri tovább juttat a közönségszavazásig. Amikor Bocz Miklós ismertette az általa adott pontszámokat, azt mondta, szerinte a metál nem biztos, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra való, mert nem értelmezhető olyan könnyen, mint egy popdal. Nos, a nézők nem értettek egyet a zsűritag véleményével, ugyanis a szavazatok alapján 

Így az AWS metálzenekar képviseli majd Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon 2018-ban.

   

Így örült győzelmének az AWS

Háborognak a netezők

A győzelemről nagyon megoszlott a magyar internetezők véleménye. A közösségi oldalakon többen is kifejezték véleményüket az AWS győzelmével kapcsolatban, tulajdonképpen két csoportra oszlottak. A kommentelők fele méltatlannak nevezte ezt az eredményt, és biztosra veszik, hogy Magyarország az elsők között fog kiesni az Eurovíziós Dalfesztiválon:

- Na sikerült alá írni azt hogy még a nagy döntőre se fogunk be jutni....

- Na ez az év is kifújva!!Remélem egy pontot nem fog kapni az AWS!

- Jövőre indulok én is, üvölteni remekül tudok

adalka
Fotó: Facebook.com/A Dal

A szurkolók másik fele azonban kifejezetten örült, hogy egy metálzenét játszó fiatal zenekar jutott ki idén az Eurovízióra. Sokan vérfrissítőnek találták, és alig győztek gratulálni:

- Végre egy jó hang a színpadon!

- Most hallgattam végig hát megérdemlik hogy ki menjenek brutálul énekel

- Állat :) Nagyon jók voltak :) Ezzel biztos kitűnünk a többi közül :) Örs mennyire jó volt. Nem hitte el :) Annyira emberi, annyira hiteles! Gratulálok srácok :)

2018-as Eurovíziós Dalfesztivál május 8-án kezdődik Lisszabonban, a magyar csapat május 10-én lép színpadra. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük